SUNČANO S CUMULUSIMA

[VIDEO – FOTO] Predstavljamo Asics Gel-Cumulus 22 MK

Asics, jedan on najvećih trkačkih brandova na svijetu, nedavno je predstavio novu generaciju legendarnih cestovnih tenisica Gel-Cumulus 22. Mi vam predstavljamo njihovu MK verziju koju ekskluzivno možete nabaviti u Intersportu.

 

Kad neki model tenisica dođe do 22. verzije, jasno je da se radi o široko prihvaćenom proizvodu koji se iz godine u godinu nadograđuje i mijenja u skladu s reakcijama korisnika i novim tehnološkim saznanjima. Tako je i s Asics  Cumulusom. Nova 22. verzija ima mnogo sličnosti, ali i neke novine i promjene u odnosu na prethodnu.

Asics Cumulus svoje je ime dobio po nazivu za oblak – cumulusi su oni bijeli oblaci koji se formiraju tokom lijepih dana, često izgledaju kao meki jastuci na nebu. Baš takav je Gel-Cumulus – mek i podatan.

Za tu mekoću zadužen je potplat koji se sastoji od više segmenata. Gledano odozdo – na prednjem dijelu smješteni su utori preko cijelog potplata. Oni omogućavaju elastičnost potplata u dijelu ispod prstiju. Na strateška mjesta gdje se potplat najviše troši, postavljena su ojačanja od AHAR gume koja se troši sporije i produžuje trajnost tenisica.

U srednjem dijelu potplata nalaze se dva sloja FlyteFoam materijala. Onaj osnovni, nešto je mekši nego na 21. verziji Cumulusa, a drugi sloj je FlyteFoam Propel koji služi povećanju povrata energije i onom osjećaju odskakanja od podloge prilikom odvajanja od nje.

Asics Gel-Cumulus 22 MK ekskluzivno možete nabaviti u Intersportu.

Već u nazivu ovih tenisica jasno je da se u njima nalaze Gel umeci. Onaj veći smješten je u petnom dijelu potplata i taj je jasno vidljiv. Gel je tehnologija koju Asics u svoje tenisice ugrađuje od davnih dana i od nje ne odustaje niti nakon pojave mnogih drugih materijala slične namjene. Gel ima drugačija svojstva od pjena, on dodatno ublažava vibracije i daje poseban osjećaj kod kontakta s podlogom, osobito za one koji trče više “na petu”. Gel umetak nalazi se i u prednjem dijelu potplata, no on nije vidljiv izvana.

Ovo su tenisice namijenjene za svakodnevno cestovno trčanje pa i duže treninge, a kod takvih modela naglasak mora biti na udobnosti. Gel-Cumulus 22 MK su vrlo udobne, odlično je podstavljen petni dio, a i jezik je vrlo mek i udoban. Njihova relativno mala masa svrstava ih u kategoriju tenisica koje će biti odličan izbor i na dan utrke.

Trkačice i trkači s neutralnim stopalom najbolje će se osjećati u njima, a drop, odnosno razlika visine potplata peta-prsti je 10 milimetara. Opremljene su reflektivnim materijalima za bolji vidljivost noću.

Najveća posebnost modela koji predstavljamo je njegovo gornjište. Za razliku od običnog, MK model ima pleteno gornjište, koje donosi veću prozračnost, trajnost i nešto manju masu.

– Asics Gel-Cumulus 22 MK izrazito su udobne i mekane tenisice. Kako i sama prilikom trčanja više gazim na petu, odgovara mi njihov Gel umetak. Na ubrzanjima odlično amortiziraju prilikom dodira s podlogom. Lagane su i prozračne, a baš mi se sviđa moderan dizajn. Pristaju na sve kombinacije, što je trkačicama velika prednost. – rekla je Paula Šimunčić koja ih je testirala.

Asics Gel-Cumulus 22 MK ekskluzivno možete nabaviti u Intersportu.

 

 

3sport native za Asics – Intersport

Nema postova za prikaz