LIJEP DAN LIJEPA UTRKA

VIDEO/FOTO: Uspjela premijera Dravskog ultracrossa

Kasnozimsko ili ranoproljetno vrijeme dočekalo je zaljubljenike u trčanje danas u Varaždinu. Na rasporedu je bila potpuno nova utrka – 1. Dravski ultracross, 16 km. Ovu novu utrku zajednički su organizirali Triatlon klub 042 i Trkački klub Marathon 95, oba iz Varaždina.

Predsjednik TK 042 Ladislav Gregorinčić naglasio je kako je ova utrka nastavak dobre suradnje ovih dvaju klubova koja će se ove godine i intenzivirati na organizaciji sportskih natjecanja. Predsjednik TK Marathon 95 Goran Pongračić istaknuo je razloge za organizaciju utrke – “prazan” dan u kalendaru i nedostatak utrka ispod 21 km te ekonomski razlozi koji mnogim trkačima ne omogućavaju odlazak na daleke utrke. Utrka je bila organizirana skromno, s nagradama tek za troje najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali vrlo korektno, sa simboličnom startninom (20 kn), okrepom na pola staze i u cilju. A onog najvažnijeg – ugodnog druženja s istomišljenicima na ovakvim utrkama nikad ne nedostaje.

Već nakon znaka za start utrku je povela četveročlana grupa trkača u kojoj su bili Josip Lacković, Ivan Čorba, Igor Goričanec i Marijan Huzjak. Držali su se zajedno veli dio staze, a u jednom je trenutku izgledalo kao da će Josip Lacković, najstariji i najiskusniji u grupi usporiti ili čak odustati – vjerojatno je Lackovića nešto “zapeklo” pa je morao usporiti. No, očito nije bila riječ o nekom većem problemu, jer se vrlo brzo vratio u utrku i na kraju pobijedio. Vodeća grupa nije ciljem prošla kompaktna, ali svi su utrku završili unutar jedne minute – Lacković  (AK Sloboda) 1:00:16 h, Huzjak 1:00:37 h, Goričanec (TK Međimurje) 1:00:45 h, Čorba (TK Marathon 95) 1:01:12 h.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Martina Bezek koja je utrku završila za izvrsnih 1:06:41 h. Druga je ciljem prošla Valentina Županić (1:11:05 h), a treća Jasmina Ilijaš (1:21:25 h). Zanimljivo je da su sve tri dame članice Trkačkog kluba Marathon 95 Varaždin, čime ovaj klub ozbiljno konkurira za izvrsne ekipne i individualne plasmane u ženskoj konkurenciji.

Sve u svemu, bilo je ovo jedno lijepo prijepodne u prirodi i u dobrom trkačkom društvu.

 

 

 

 

REZULTATI UKUPNO

REZULTATI ŽENE

REZULTATI MUŠKI

 


 


Autor: 3 sporta / Foto: Marko Duspara

Nema postova za prikaz