PRVA HRVATSKA MARATONSKA OLIMPIJKA

VIDEO Lisa Stublić – na OI priželjkujem plasman među 20

Jučer je održana press konferencija na kojoj su o svojim planovima i željama za predstojeće Olimpijske igre progovorili Lisa Stublić i njezin trener Slavko Petrović.

Kako su istaknuli, pripreme su prošle dobro, forma je dobra i ako ne bude ozljede ili bolesti Lisi Stublić je plan na Olimpijadi srušiti hrvatski rekord u maratonu. Ako se taj plan ostvari to bi joj trebalo donijeti plasman među prvih 20, što je rezultat s kojim će biti zadovoljna. Za nekoliko dana putuje na završne pripreme u St. Moritz pa je ovo bilo zadnje medijsko obraćanje u Hrvatskoj prije puta u London, naše prve maratonske olimpijke u povijesti.

Osim Lise predstavili su se i juniorke Kristina Božić iz Aviokarte.hr i Nikolina Hrelec iz Agrama koje će nastupiti na svjetskom juniorskom prvenstvu u Barceloni u utrci na 3.000 metara sa zaprekama. Kristina ima 16 godina, a  Nikolina 18 godina.

Na kraju press konferencije potpisan je sporazum između dva zagrebačka atletska kluba, Aviokarte.hr i AK Agram kojim se produbljuje već postojeća suradnja ovih klubova u razmjeni trenera, iskustava i drugih resursa. Ovo je prvi ovakav ugovor o suradnji u Hrvatskoj, a zasigurno je kvalitetan model za poboljšanje trenerske infrastrukture koja je ovako dostupnija atletičarima.

 

Autor: 3sporta; foto/video: Zvonimir Mikašek

Nema postova za prikaz