ZADAR TE ČEKA

Wings for Life World Run: ove nedjelje trčimo za one koje ne mogu!

U nedjelju 7. svibnja u 13 sati po našem vremenu startat će četvrti po redu Wings For Life World Run, utrka koju trči cijeli svijet. Hrvatska lokacija je već tradicionalno Zadar – kreće se s Foruma i trči duž obale prema Primoštenu, cijelo vrijeme s pogledom na more, otoke, otočiće i hridi. Sva prikupljena sredstva ulažu se u istraživanje leđne moždine.

 

Zadar će u nedjelju okupirati preko 8 tisuća trkača, a ako niste uspjeli osigurati svoje mjesto tamo, još se uvijek stignete priključiti putem aplikacije i trčati App Run u Zagrebu ili samostalno gdje god se nalazite. Natjecatelji u invalidskim kolicima u utrci sudjeluju zajedno s trkačima. Manifestacija se istovremeno odvija u 25 zemalja diljem svijeta, a svi imaju isti cilj – trčati za one koji ne mogu.

Za one koji nisu upućeni, ‘Wingsi’ imaju specifičan format – ne trči se prema cilju nego se bježi od njega, odnosno od presretačkog vozila koje kreće sa starta 30 minuta nakon natjecatelja, a za svakoga završava onda kada ga vozilo prestigne.

Prošle je godine u Zadru pobijedio naš triatlonac Dejan Patrčević s 56 km koji ove godine brani tu titulu, a najbrža žena bila je Slovakinja Katarina Lovrantova pretrčavši 45 km. Nakon utrke na službenim stranicama možete pronaći svoje mjesto među ukupnim rezultatima trkača iz cijelog svijeta. Napomenimo da Splićanka Nikolina Šustić u Ujedinjenom Kraljevstvu lovi svoju treću pobjedu – 2015. pobijedila je u Hrvatskoj, a 2016. u Norveškoj.

P-20160509-00886_News

Zanimljivo je da će u nedjelju sa zadarskog Foruma startati čak sedam bivših pobjednika, što znači da će osim rekordnog broja sudionika ove godine možda pasti i rekord staze. – Uvijek rasprodana zadarska utrka za mene je dodatna motivacija. Konkurencija je odlična, ali ja ću krenuti jako i bez milosti, to je sigurno. Želim pomaknuti rekord staze za punih 20 kilometara i pokušati ući među deset najboljih u globalnom poretku! – izjavio je Robert Radojković, Hrvat koji je prije dvije godine pobijedio u Ljubljani istrčavši 70 km.

Kao i svake godine, Wings For Life obilježava dobra atmosfera, pozitivna energija i – ono najvažnije – prekrasan cilj, a mi svima želimo dobru zabavu uz podizanje svijesti o bolestima leđne moždine i pomaganja onima koji ne mogu uživati u trčanju kao mi!

 

Tekst: Martina Đođo
Foto: Tomislav Može for Wings for Life World Run

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz