NI SNIJEG, NI KIŠA, NI MUNJE I GROMOVI…

Za bolju zimsku bazu trči zimske lige – nabrojali smo ih tucet i kusur

Opasno se približilo ono doba godine kad sezona svih važnijih utrka i većih liga jenjava. Ipak, to nije razlog za očajavanje, a ni za ulijeniti se i prepustiti zimskoj depresiji. Želimo li ostati u formi ili popraviti ju, predstoji nam zimska baza. A ima li išta više motivirajuće za izaći iz kuće i održavati ju, nego odabrati jednu od brojnih hrvatskih zimskih liga. Sigurno će se naći i jedna pod tvojim prozorom…

 

Zimska liga Lagvić

Ova kultna zagrebačka zimska liga, već je odvalila svoja prva tri kola, a iduće predstoji ovu subotu, 9. studenog. Još joj se stigneš priključiti jer se u ukupni poredak ubraja deset najboljih od 14 kola. Od petog kola, 17. studenog održavat će se svaku nedjelju (osim 5. siječnja). Start je uvijek u 10 sati na početku Poučne staze Miroslavec (342 mnv), a cilj na terasi “Vidikovca“, na najvišoj točki Medvednice (1033 mnv). Postoje dvije kategorije – cestovna i planinska, poznata kao Mrcina. Ali može se trčati i Pedina kombinacija. Dužina cestovne utrke je 9,2 kilometra, a planinske 5,5, obje s istim usponom od 691 metar. ZL Lagvić završava s 26. siječnjom.

WEB STRANICA

FB STRANICA

 

Jesenja liga Dotka

Jučer u 18:30 sati, pod okriljem ranog, jesenskog mraka, u zagrebačkoj Dotrščini startala je osma sezona Dotke. Za ovu ligu trebaš se pojaviti sa čeonom lampom na ulazu u Dotku, na kamenim kockama šetnice. Kružna staza u dužini 10 kilometara, uz 300 metara uspona označena je reflektirajućim trakicama. I tako svaki četvrtak do posljednjeg, sedmog kola 19. prosinca.

WEB STRANICA

FB STRANICA

 

Zimska brdska liga Japetić

Zimska liga “Vina Kolarić Japetić“, 17. studenog starta po 18. put. Termin je 10 sati ujutro svake nedjelje, osim treće nedjelje u prosincu i siječnju. Natječe se u tri različite kategorije – trkačko-planinarskoj kratkoj,  trkačkoj dugoj, većinom makadamskom cestom, te brdsko-biciklističkoj dugoj, istim makadamom. Sve staze startaju u Svetoj Jani, u Šumskom dvoru Kolarić, a cilj imaju na terasi planinarskog doma na Japetiću. Sve imaju oko 500 metara uspona, ali duge MTB i trkačka iznose oko 12 kilometara, dok kratka ima 2,7 kilometara penjanja planinarskom stazom. Za konačni plasman potrebno je odraditi minimalno sedam od 11 kola, a koje je na rasporedu 9. veljače.

FB DOGAĐAJ

 

Posljednje, fašničko kolo Samoborske zimske lige / Foto: KCIPT Samobor

Samoborska zimska trail liga

Liga se trči po sedmi put u istom okruženju, ali na novim stazama. Sa startom na Prekrižju i ciljem na Poljanicama, Zimska liga održavat će se od 16. studenog 2019. do 15. veljače 2020. godine, kada je poznato završno, fašničko kolo. Može se birati između duge (15 km), kratke (9 km) te rekreativne staze (5 km) za rekreativce i nordijsko hodanje. Od 13 kola, za konačni plasman potrebno je istrčati minimalno 50 posto plus jedna utrka. Liga se održava svake subote, osim 30. studenog.

WEB STRANICA

FB STRANICA

PRIJAVE

 

Jednostavno – Zimska liga

Zimska liga u organizaciji članova SU Izohipse odvijat će se u 10 kola uz pomoć karte i kompasa. Radi se o orijentacijskim utrkama koje se održavaju (barem dosad) u zagrebačkim, samoborskim, jaskanskim i turopoljskim predjelima. Zasad su raspisana prva dva kola za 17. i 24. studeni, na Ponikvama i Osovlju. Novost je da se više neće trčati štafete, već su u igru upali mix-parovi. Muško-ženska kombinacija kroz A, B i C kategoriju. Zimska liga održavat će se nedjeljom, a ove zime traje do 17. veljače.

RASPISI

FB STRANICA

Olga Jerković Perić na orijentacijskoj Zimskoj ligi/ Foto: Viktor Pavić

Zimska kros i kros duatlon trening-liga

Ova zimska liga održava se na zagrebačkom Jarunu u 10 sati, u prosjeku svake druge subote. Možeš trčati samo kros ili natjecati se u kombinaciji trčanja, bicikla pa trčanja. Prvo kolo održano je 26. listopada, a iduće je u subotu 9. studenog. Za ukupni poredak zbrajaju se bodovi iz šest najuspješnijih od 12 kola, zaključno s 21. ožujkom iduće godine.

RASPIS

PRIJAVE

FB DOGAĐAJ

 

Zimska brdska liga Ivančica

Čak 23. put u selu Prigorec kod križa, 17. studenog startat će ova zimska brdska liga. Trčat će se sedam kola, svake druge nedjelje u devet ujutro, zaključno s 9. veljače. Rutu čini 10 kilometara lokalne ceste od starta u Prigorcu do ciljana na vrhu Ivanščica, ispred planinarskog doma. Za ulazak u ukupni plasman potrebno je istrčati četiri kola, odnosno 50 posto od broja održanih kola.

RASPIS

FB DOGAĐAJ

Zimska brdska liga Ivančica / Foto: TK Marathon95

Cross Liga Beretinec

Prvo kolo Beretinca starta u subotu, 23. studenog, kao i svake godine dosad u 14:30 sati na seoskom gospodarstvu Canjuga. Za novu sezonu ove cross lige, rezerviraj si svaku drugu subotu, sa zadnjim kolom 1. veljače. Ruta je kružna, što znači da te šumska dinamična staza, traktorski putevi i single trackovi vode u cilj natrag na imanje Canjuga. Raspis se tek očekuje, no redovno su se trčale dvije kategorije – 1 Krug (3,5 km / 150 mnv) i 2 Kruga (7 km / 300 mnv). Boduju se četiri najbolja, od ukupnih pet kola.

WEB STRANICA

FB STRANICA

 

Polarna kros liga Prelog

Polarna liga počinje 7. prosinca u 15 sati, i tako 10 zimskih subota u prosincu, siječnju i veljači. Trči se uz akumulacijsko jezero HE Dubrava, naizmjenično jedno kolo po asfaltu na nasipu, a drugo po šljunku pored nasipa. Trče se dvije dionice – kratka od 3,2 i duža od 10,8 kilometara. Kao posebna kategorija tu su i hodači na kraćoj ruti. Start i cilj su kod Rekreacijskog centra DG-SPORT u Prelogu. Ukupni poredak određuje se zbrajanjem bodova pet najboljih plasmana.

WEB STRANICA

FB DOGAĐAJ

Polarna liga u Prelogu / Foto: BK Prelog

Krapinske zimske lige

TK Maraton Krapina lani se pobrinuo za održavanje zimske kondicije čak kroz dvije lige u nizu – Adventsku i Trofej Crne kraljice. Obje lige zapravo su koncipirane jednako – u pravilu se trče svakog četvrtka iza 18 sati, sa startom u ŠRC-u Podgora, u prostoru Teniskog kluba Zagorec Krapina. Trčale bi se dionice na pet i 10 kilometara, Adventska liga kroz šest kola, a Crna kraljica kroz osam. Zasad raspisa ni jedne od liga još nema, s tim da je Adventska prošle godine startala sredinom studenog, a Trofej Crne kraljice u siječnju. Prati razvoj događaja…

FB STRANICA

 

Liga Lisica

Adventure Team Zagorje voli Ligu Lisicu organizirati jednom po godišnjem dobu. Novo izdanje najavili su za 14. studeni, a u planu im je trčati četvrtkom u 18:30 sati kroz čak 15 kola. Dosad je start  i cilj lige bio kod društvenog doma u Repovcu Zabočkom, a natjecalo se na dvije staze – dužoj (7,4 km) i kraćoj (4,7 km). Uskoro se očekuje raspis…

WEB STRANICA

FB STRANICA

 

Riječka zimska liga u trčanju

Istarska zimska liga

Istarska zimska liga u trčanju powered by Plava Laguna ušla je u svoju 15. sezonu. Prvo kolo održano je protekle nedjelje u Medulinu, a drugo kolo slijedi u nedjelju, 17. studenog u Poreču. Tako će se trčati devet kola, svaku drugu nedjelju (uz trotjedni odmor za blagdane), svako u drugom istarskom mjestu. Raspis svakog pojedinog kola bit će objavljen tjedan uoči utrke.

WEB STRANICA

FB GRUPA

 

Zimska liga Igor Malešević

Dosad znana kao Riječka zimska liga u trčanju, vraća se u izdanju od osam kola te uključuje dvije nove lokacije. Prvo kolo, ujedno i 5. memorijalna utrka za Dejana Ljubasa, bit će ovu nedjelju, 10. studenog u Kostreni, s početkom u 10 sati. Bodovat će se pet od osam kola, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Detalji o stazama, odnosno duljini i konfiguraciji, bit će objavljivani naknadno. Trčat će se vikendima do kraja drugog mjeseca, a posljednje kolo održat će se 29. veljače u Kastvu.

FB GRUPA

 

Piše: Martina Maloča

Nema postova za prikaz