IN THE SUMMER IN THE CITY

Zagreb 5×5 Summer City – predivan dan za trčanje centrom grada

Jučer je u samom centru Zagreba, točnije u parku Zrinjevac, održana četvrta utrka iz popularnog serijala Zagreb 5×5. Predzadnja utrka na početku srpnja privukla je više od 200 trkačica i trkača koji su u pet krugova istrčali pet kilometara.

 

 

Odlični organizatori iz Run&Treka ovaj su se put morali prilagoditi nogometu – prvobitni večernji termin morao je biti pomaknut na jutro, što je poremetilo planove onih koji su željeli istrčati utrku ujutro i pred večer (Trakošćan i 5×5). No, odluka je bila dobra, obližnji navijački prostor i potreba zatvaranja prometa samo sat vremena prije utrka zasigurno bi izazvali probleme trkačima (a i navijačima).

Odvojene utrke, prvo su trčale žene a poslije njih muškarci, još je jedna dobra odluka organizatora. Trčalo se pet krugova i gužva na stazi prilikom preticanja za krug usporila bi najbrže da ostvare odlične rezultate.

Kao i uvijek na Zagreb 5×5 utrkama nije izostala prava atletska bitka. Prije svega ovo se odnosi na mušku utrku u kojoj je suvereno ponovno pobijedio Dino Bošnjak s vremenom 16:08 min. Bitka se vodila za poredak od drugog do petog mjesta, gdje se u zadnjem krugu na drugo mjesto probio Goran Grdenić (16:14 min). Poredak od trećeg do petog mjesta je: Tomislav Novosel (16:17), Ivan Dračar (16:22) i Blaž Car-Pavlic (16:52).

Utrka u ženskoj konkurenciji bila je manje uzbudljiva, pobjedu je s uvjerljivom prednosti u solo utrci odnijela Mirjana Šimek Bilić (18:59). Druga je bila Maja Perišić (20:23), treća Anđelka Kasum (21:15), četvrta Jasminka Zvonar (21:27), a peta mlada i perspektivna Bruna Franjković (21:57).

Kao i svaki put najboljima su pripali vrijedno novčani bonovi organizatora, a svima je upućen poziv na posljednje ovogodišnje kolo i veliko finale serijala koje će se održati 30. rujna na Kaptolu.

 

Prijavi se već sad!

 

HIGHLIGHT FOTO ALBUM

 

FOTOGRAFIJE S UTRKE PREKO RACEMOMENT SUSTAVA

 

 

 

 

 

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz