HIT UTRKA

ZAGREB21 – Utrči u proljeće!

Trkačka sezona u Zagrebu vrlo se brzo zahuktala. Nakon Zagreb Winter Classica koji se održao krajem siječnja na Ravnicama, slijedi nam Zagreb Spring Break 11. ožujka, a kao vrhunac na kraju zimskog pripremnog perioda na rasporedu je 3. Zagrebački proljetni polumaraton – ZAGREB21. Polumaraton će se održati u atraktivnom terminu, na samom prijelazu između dva godišnja doba – 18. ožujka 2018.

 

Zagrebački proljetni polumaraton – ZAGREB21 jedna je od mlađih utrka koja je odmah naišla na veliko zanimanje među trkačkom populacijom. Gotovo 1.500 trkača prošle godine je nastupilo na polumaratonu, štafetnom polumaratonu i utrci na 5 km.

Izvrstan termin koji se gotovo poklapa s kalendarskim početkom proljeća odličan je za utrku polumaratona, pogotovo u odličnoj atmosferi na zagrebačkim ulicama. Staza je gotovo potpuno ravna, što je idealni preduvjet za brzu utrku, a jedini blagi usponi očekuju trkače na mostovima – naime, utrka prelazi rijeku Savu čak 4 puta. I ne brinite, ovoga puta okret će biti na pravom mjestu, u skladu sa službenim AIMS certifikatom.

Nastupit će veliki broj četveročlanih štafeta

 

Treći ZAGREB21 starta 18. 3. 2018. u 9:00 sati, na poznatoj lokaciji ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, na zapadnom kolniku Ulice Hrvatske bratske zajednice. Polumaratonci trče dva istovjetna kruga, dužine 10.549 metara.

Osim pojedinačnog nastupa na utrci polumaratona, trkači mogu dužinu od 21 kilometra i 98 metara savladati i timskim radom, tj. u štafetama. U svakoj štafeti nastupaju četiri člana, a očekujemo do 100 štafeta u tri kategorije: muški, žene i mješovito.

Na utrkama polumaratona, štafeti i utrci na 5 kilometara očekujemo više od 2.000 natjecatelja, a znajući da masovnost doprinosi atmosferi same utrke, očekujemo da će trkački doživljaj biti vrhunski!

Za najbolje u muškoj i ženskoj konkurenciji predviđene su novčane nagrade, a sve sudionike očekuje bogati startni paket kao i u prethodna dva izdanja.

Prijave su otvorene OVDJE, a redovne prijave traju do 15. veljače 2018. Sve dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici organizatora www.zagreb21.run gdje možete pratiti i ostale bitne vijesti o utrci. Vidimo se na početku proljeća na startu ZAGREB21!

Promo

 

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz