AKCIJA ZA POHVALU

Zagrebački maraton i adidasova škola trčanja

20. jubilarni Zagreb maraton održava se 09.10.2011. na trasi od Trga bana Josipa Jelačića preko okretišta Dubrava do Selske ceste i sa završetkom na Trgu bana Josipa Jelačića. Trasa Zagreb maratona je 2007. godine dobila službeni certifikat AIMS-a što znači da je na popisu maratonskih staza na kojima vrijedi rezultat za olimpijsku normu, nacionalne, kontinentalne i svjetske rekorde.

U svibnju adidas i Društvo aktivan Život zajedničkim snagama su pokrenuli školu trčanja s ciljem da amaterski trkači dođu u formu potrebnu da bi otrčali polumaraton na Zagrebačkom maratonu. Za školu se prijavilo 186 trkača od kojih je primljeno 83 različitih dobnih skupina i trkačeg iskustva. Rigorozni trening koji je potreban za pripremu za maraton traje u prosjeku od četri do šest mjeseci s tri do pet tjednih treninga. Škola trčanja sadržavala je različite elemente pripreme od redovitih tjednih treninga, predavanja o važnosti prehrane do sudjelovanja u kratkim utrkama u Varaždinu i Zagrebu dužine od tri do pet kilometara. Težak tempo i naporne treninge u adidasovoj školi trčanja izdržalo je dosada osamdest trkača od kojih nekih su čak i nakon što su se ozljedili nastavili trenirati.

Na sam dan maratona 9. listopada 2011. adidas na Trgu bana Josipa Jelačića organizira šator u kojem će svi zainteresirani moći dobiti savjete od adidas profesionalnih trenera, izmjeriti svoja stopala posebnim footscan sistemom dok će za najmlađe biti organiziran mini-maraton s bogatim nagradama. Svi kupci adidas proizvoda iz response kolekcije sudjeluju u nagradnoj igri gdje mogu osvojiti kotizaciju za Pariz polumaraton i put avionom, kotizaciju za Zagreb maraton i adidas trkače pakete.

Autor: Promo

Nema postova za prikaz