OMILJENIH 10

Zagrebački noćni cener oživio središte metropole uz skoro 3000 trkača i glasne navijače

Središte hrvatske metropole sinoć je oživjela jedna od najvećih i omiljenijih zagrebačkih utrka – Zagrebački noćni cener. A vjetar u leđa gotovo 3000 trkača dali su vatreni, glasni i neumorni navijači. Ova tradicionalna utrka, u svojem osmom izdanju još je jednom održana u odličnoj atmosferi.

 

Ruta u dužini 10 kilometara startala je sa Zrinjevca te je obilazila centar glavnoga grada – Praškom, Trgom bana Jelačića, Jurišićevom te vrludala ulicama do Trga žrtava fašizma odnosno takozvane “džamije“. Potom se na drugu stranu središnjeg trga protegnula Ilicom do Ulice Republike Austrije, potegnuvši prema i uz HNK, pa Masarykovom na cilj na Zrinjevcu.

Ovogodišnji Cener uz atraktivne znamenitosti centralnog Zagreba, posvećen je “Mjesecu borbe protiv ovisnosti“. Među 3000 trkača i trkačica koji su ga obilježili, osim domaćih, tu su se našli i oni iz regije, ali i šire – iz Italije, Španjolske, pa čak i Kolumbije.

Tako su i na postolja stupili upravo gosti iz susjednih zemalja. Najbrža trkačica bila je Mađarica Tünde Szabó, ostvarivši vrijeme od 37:15 minuta. U muškoj konkurenciji, zlatan je bio Mitja Krevs iz Slovenije s rezultatom 31:56 minuta. Za Mitjom u cilj dolazi naš Blaž Car-Pavlic (AK Kvarner) za 33:21 minute, a drugi Slovenac Klemen Španring sa 14 sekundi zaostatka zauzima treću poziciju.

Pobjednici utrke

Iza Mađarice slijede prve dvije Hrvatice – Silvia Šimunović (Atlantic Running Team, 37:50) kao druga, te Ines Jozić (Ultramaraton Klub Mazator, 38:27) na trećem mjestu u ženskoj konkurenciji.

REZULTATI

Piše: Martina Maloča
Foto: Zagrebački noćni cener

- Marketing -

Nema postova za prikaz