EDA PERUŠKO I LJUBO ZAJKOVSKI NAJBRŽI

Završena Istarska zimska liga trčanja s okupno gotovo 700 sudionika!

Umag je u nedjelju ugostio posljednje, deveto kolo Istarske zimske lige u trčanju. Ovogodišnja liga u organizaciji SD Trickera, a “powered by Plava Laguna“, održana je po 14. put. Od 4. studenog trčalo se na devet različitih lokacija diljem Istre, a u Velikom finalu 300 trkača zajedno sa 40-ak djece iskušalo na novoj umaškoj stazi.

 

Istarska zimska liga kao nezaobilazan korak k outdoor rekreaciji, za poticaj na sudjelovanje, bila je vrlo izdašna po pitanju nagrađivanja na kraju sezone. Nagrade su se dijelile za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji kod juniora i seniora, te ukupnom pobjedniku lige. Uz to, dodijeljene su i prigodne plakete za najstarijeg natjecatelja lige, za izniman sportski duh, najbrojnijoj ekipi te posebna plaketa za promicanje Istarske zimske lige u trčanju.

Među gotovo 700 sudionika lige ove zime, izabrani su najbolji, a u ukupni poredak računalo se sedam njihovih najuspješnijih utrka. Po broju bodova, sa 587 njih, najboljom se pokazala žena Eda Peruško, članica DSR-a “Maraton-Uljanik” Pula. Sveukupno drugi, s osam bodova manje slijedi ju njen klupski kolega Ljubo Zajkovski, kao prvi muškarac. Drugi među muškima je Benjamin Skok iz slovenskog ŠD-a 3šport, a treći Ervin Furlan iz ŠD NANOS PODNANOS. Potom, slijedi druga žena Christina Fardell iz kluba Fun&Run, dok treće mjesto među ženama, a osmo sveukupno zauzima Aleksandra Bosanac.

Zanimljivo je spomenuti da je Eda Peruško ovogodišnjom pobjedom u ligi, na tronu zamijenila osmerostruku žensku pobjednicu lige Barbaru Belušić koja se ove godine nije nadmetala; ali još važnije, kao i ukupna pobjednica lige prema hendikep sustavu koji izjednačava natjecatelje po dobi i spolu.

SLUŽBENA WEB STRANICA LIGE

Piše: Martina Maloča
Foto izvor: Istarska zimska liga

Nema postova za prikaz