NAJBOLJA OŠ ČAVLE

Završila Mala liga u trčanju

Ovogodišnja Mala liga imala je pet kola, koja su se trčala u Mošćeničkoj dragi, Viškovu, Malinskoj, Fužinama i Rijeci, a u utrkama je sudjelovalo preko 300 djece iz 34 osnovne škole PGŽ-a, te prvi puta djeca predškolske dobi u utrci “Veži i kreni za cicibane”

U nedjelju, 20 svibnja 2012., u Rijeci, na Molo longu, održano je posljednje, finalno kolo ovogodišnje Male lige „Veži i kreni“, velikog natjecanja osnovnih škola u trčanju. Vrlo topao i sunčan dan bio je ugodan za brojnu publiku i roditelje koji su pratili utrke i šetali Molo longom.

Utrke su bile napete i zanimljive i upravo je ovo, peto, kolo bilo odlučujuće za većinu pojedinačnih rezultata za druga i treća mjesta u ukupnom poretku. Konkurencija je bila vrlo oštra do samog kraja i do pobjede nije bilo lako doći. Motivacija za trčanje bila na super visokom nivou. Trčalo se odlično, a o plasmanima su odlučivale desetinke sekundi. Bila je to dobra utrka, zanimljiva i atraktivna, uz samo more  i sa prekrasnim pogledom na panoramu Rijeke.

U ovogodišnjoj Maloj ligi “Veži i kreni”, koja je imala pet kola, ukupno je sudjelovalo 300 djece iz 34 osnovne škole iz Rijeke, Čavli, Kastva, Viškova, Matulja, Dražica, Krasice, Mošćeničke drage, Malinske, Dobrinja, Delnica, Fužina, Lokvi i N.Vinodolskog, a veliki interes pokazali su i najmlađi, pa je na Molo longu prvi puta održana utrka i za djecu predškolske dobi “Veži i kreni za cicibane”.

U ukupnom poretku u kategoriji “A”, učenika prvih i drugih razreda OŠ-a, od djevojčica prva je Nikolina Buha iz OŠ Srdoči, druga Meri Mataja, također iz OŠ Srdoči i treća Ana Frigan iz OŠ “Zamet” Rijeka.

Od dječaka prvi je Noa Banović iz OŠ „Čavle“, drugi Filip Jurić iz OŠ “N.Tesla” Rijeka  i treći Božidar Zrnić, također iz OŠ “N.Tesla”.

U kategoriji „B“, učenika trećih i četvrtih razreda OŠ-a, od djevojčica prvo mjesto osvojila je Ivana Linić iz OŠ “Čavle”, druga je Matea Buha iz OŠ „Srdoči“ i treća Saša Markovčić iz OŠ “Čavle”..

Od dječaka prvi je Filip Cvijetić iz OŠ „Kantrida“, drugi je Moris Valinčić iz OŠ “F.Franković” Rijeka i treći su Rene Zbašnik iz OŠ “Kostrena” i Luka Mužina iz OŠ “N.Tesla”.

U kategoriji “C”, učenika petih i šestih razreda OŠ-a,  na prvom mjestu je Lucija Petrović iz OŠ „Brajda“ Rijeka, druga Ira Vuković iz OŠ „Podmurvice“ Rijeka i treća Dorotea Čargonja iz OŠ „Čavle“ .

Od dječaka, prvi je Leon Pandža iz OŠ „A.Mohorovičić“ Matulji, drugi Pjeter Nua iz OŠ „Dolac“ Rijeka i treći Matko Mrakovčić iz OŠ “Brajda”.

U kategoriji “D”, učenika sedmih i osmih razreda OŠ-a, od djevojčica prvo mjesto pripalo je Paoli Tepuš iz OŠ „N.Tesla“, drugo Niki Begić i treće Marti Despotović, objema iz OŠ „Milan Brozović“ iz Kastva.

U kategoriji dječaka prvi je Petar Marelja iz OŠ „Milan Brozović“, ispred Tonya Đurića iz OŠ „N.Tesla”, koji je drugi i Josipa Jančića iz OŠ “G.Vežica”, koji je treći.

U kategoriji NAJBRŽIH ŠKOLA prvo mjesto, i ove godine, osvojila je OŠ “Čavle“, ispred drugoplasirane OŠ “N.Tesla” i trećeplasirane OŠ “Srdoči”.

Zahvaljujemo se svim učenicima koji su sudjelovali u utrkama Male lige “Veži i kreni”, a pogotovo onima koji su sudjelovali u gotovo svim utrkama, bez obzira na rezultat;

–          kategorija A prvih i drugih razreda: Sven Vale, Adis Ese, Noel Blagojević, Antonio Ban, Mark Deluka, Domagoj Stanišći, Nora Marčelja, Dora Rački, Tea Matulić, Dora Malnar, Lara Filipović, Nika Marčelja, Lara Filipović, Nika i Mia Zaharija

–          kategorija B trećih i četvrtih razreda: Fran Miholjević, Ivan Vuletić, Ante Mitrović, Ivan Zaharija, Siniša Boca, Leon Petz, Leon Host, Nikola Borčić, Tea Jurić, Ema Žeželić, Josipa Vuletić, Lea Vukić i Petra Čučković

–          kategorija C petih i šestih razreda: Karla i Lea Šešelja, Leonarda Strenja, Ida Vuković i Chiara Gruber

–          kategorija D sedmih i osmih razreda: Josip Ražnjević, Dominik Đeke, Noah Luca Matacun i Manuela Štefančić

Zahvaljujemo pokroviteljima Male lige “Veži i kreni”: Gradu Rijeci-Upravnom odjelu za sport i tehničku kulturu, Općini Viškovo, Općini Fužine, Općini Mošćenička draga, TZ Malinska-Dubašnica, Zajednici športova PGŽ, Riječkom sportskom savezu, Gradu Rijeci-Pojektnom uredu Rijeka zdravi grad, SŠŠD Grada Rijeke, SŠŠD PGŽ, Lučkoj upravi Rijeka

Zahvaljujemo sponzorima i podupirateljima Male lige “Veži i kreni”; Wuestenrot stambenoj štedionici, Snjeguljica torte i kolači, Halubajkama Viškovo, Studio filmu Rijeka, Pečenjari “Prnjavica” Rijeka, Slastičarni “Malinska”

Zahvaljujemo za medijski praćenje Male lige “Veži i kreni”: Pomorskom Radiu Bakar, Kanalu R, Radio Soundsetu, Novom listu, Tekliću, Glasniku Općine Viškovo

Zahvaljujemo internet portalima za praćenje Male lige “Veži i kreni”: Trčanje.hr, Adventuresport, 3sporta.com, Kigohr, rijekaKLIK, rijekadanas.com

Zahvaljujemo roditeljima koji su slikali sva kola lige: Damiru Gruberu, Silviji Babić Mrakovčić, Zlatku Pandži

Svi rezultati Male lige “Veži i kreni” mogu se pratiti na www.rival.hr i na Facebooku, Mala liga-sportska grupa.

Do slijedeće Male lige “Veži i kreni”, sportski pozdrav svima od Triatlon kluba Rival; trčite, boravite u prirodi, živite zdravo ! ! !


Autor: Mirna Međimorec

Nema postova za prikaz