VIDIMO SE NA JESEN

Završio proljetni dio Ultra lige Drava

Ulaskom Zdravka Martana u cilj završio je i proljetni dio Ultra lige Drava. zadnje 6. kolo održano je po ne baš najboljim vremenskim uvjetima. Sparina i vrućina nisu dozvolili da se u zadnjem kolu postignu neka osobita vremena ali sama koncepcija zadnjeg kola doprinijela je zanimljivosti utrke.

Naime, utrka je bila kronometarska,  i startalo se u vremenskim  razmacima od jedne minute.
Na utrci se ovaj puta nisu pojavili prvi i drugi u ukupnom poretku Ivan Čorba i Franjo Korošic pa se u takvim uvjetima najbolje snašao Mario Pongračić član  TK Marathon 95 (3. u ukupnom poretku) i pobijedio uvjerljivo s 28:53 na distanci od 7 kilometara, drugi je ovaj puta bio Dubravko Knolmajer iz TK 042 s 29:31,  ispred klupskog kolege Tomislava Kelemena s 30:11. Unatoč malo težim uvjetima na stazi nije nedostajalo borbenosti i natjecateljskog duha, svi ostali a bilo ih je još 12 u muškoj konkurenciji dali su sve od sebe i utrku učinili zanimljivom i neizvjesnom.

Kod žena pobijedila je Karla Čović članica TK 042 s 36:50 ispred Gordane Vrček iz TK Marathona 95 koja je stazu pretrčala za 39:09 min.

Iako nije nastupio u zadnjem kolu Ivan Čorba ostao je vodeći u ukupnom poretku s maksimalnih 525 bodova, drugi u ukupnom poretku nakon šest kola ostao je Franjo Korošic s 487,99 bodova dok je ukupno treći pobjednik ovog kola Mario Pongarčić s 471,88 bodova, inače sva trojica su članovi TK Marathon 95. Iza njih nanizala se  lijepa  brojka od 26 natjecatelja koji su prodefilirali kroz 6 kola proljetnog dijela lige.

Kod žena situacija je jednostavnija, samo dvije su ispunile normu od 5 kola i u takvoj situaciji uvjerljivo vodi Karla Čović članica  Triatlon kluba 042 s 503,47 bodova  ispred Gordane Vrček iz TK Marathona 95  koja je osvojila 464,46 bodova. Ukupno je kroz ligu prodefiliralo ukupno 5 žena (premalo!).

  

Što reči na kraju, bilo je jako zanimljivo proljeće,  bilo je tu svega i svačega: makadama, šumskih staza, tartana, šljunka, rojeva komaraca u šumi, štafeta, utrka na 1 sat, stadionske atletike, utrka pored dvorane, vukova , medvjeda 🙂 ma svačega, uglavnom nije bilo dosadno i monotono, a da će tako biti i na jesen to možemo obečati jer nas čeka još 4 “paklena” kola, zato nam se pridružite i uživajte u neobičnim i zanimljivim utrkama.

Jesenski dio Ultra lige Drava počinje 07.09. utrkom na 8 kilometara

Vidimo se!

Rezultati 6. kola

Ukupni poredak proljeće

Autor: Ladislav Gregorinčić, TK 042

Nema postova za prikaz