ZAGORCI I ZAGREPČANI OSTAVILI ZIMU IZA SEBE

Žene rasturile zimske lige – Veronika Jurišić apsolutna pobjednica Lagvića, Ivančica Jež osvaja i Beretinec i Ivančicu

Zimska brdska liga Ivančica / Foto: TK Marathon95

Iza nas je drugi vikend veljače prevrtače koji nas, naravno, nije počastio vremenom kakvo smo očekivali. Barem ne u svim dijelovima Hrvatske. A usporedo s tim, prevrnula se i trkačka scena – započeli smo pravu trkačku sezonu, dok smo iza sebe ostavili dobar dio zimskih liga.

 

Patricia Maras kao osvježenje i iznenađenje na Mrcini

Počevši s onom u glavnom gradu odnosno na Medvednici, završena je još jedna 17. po redu Zimska liga Lagvić. Ove zime, iz subote u subotu, održano 14 kola lige koja je konceptualno podijeljena na cestu i planinarsku stazu, popularnu Mrcinu. Osim u pojedinačnim kategorijama, ocjenjivala se i Pedina kombinacija ceste i Mrcine, te i konkurencija pasa koji su ocjenjivani na stazi Mrcine. Ove je zime na cesti nastupio ukupno 181 trkač te 72 trkačice, na Mrcini je bilo 158 muških i, opet, 72 žene. Cestu i Mrcinu kombinirao je rekordan broj trkača i trkačica, njih 81, dok su u psećoj kategoriji nastupila 33 ljubimca, s pobjednicom kujicom Norom (Kuruc).

Zanimljivo je istaknuti da je ovo sedma uzastopna i 13. ukupna pobjeda Veronike Jurišić na cesti, uz 13 pobjeda ove zime, jasno, među ženama. Međutim, Veronika je postavila i rekord po broju osvojenih bodova, a kako ih je imala više i od muškog pobjednika, što joj nije prvi put, ona je i ukupni pobjednik lige. Među muškarcima na cesti, ligu osvaja Goran Selanec.

Foto: Promoart studio
Foto: Promoart studio

Također, u muškoj konkurenciji na Mrcini, događa se slična pat pozicija po pitanju pobjednika te je ovo šesta pobjeda u ligi za redom za Nikicu Smolića. Nakon šestogodišnje naizmjenične dominacije veteranki Adrijane Šimić i Sandre Juhaz, pobjeda napokon odlazi jednoj od najmlađih učesnica Patriciji Maras s 11 pobjeda, uz drugi rezultat svih vremena, samo 12 sekundi slabiji od rekorda staze iz 2015. godine. Patricia je postavila i ženski rekord Mrcine po broju osvojenih bodova.

REZULTATI

 

Krug-dva traktorskim putevima i singlicama Beretinca

Nakon šest kola, završena je i Cross liga Beretinec na kojoj su natjecatelji birali između jednog kruga od tri kilometra ili, pak, dva kruga staze. Kružnu šumsku dinamičnu stazu sa 150 odnosno 300 metara uspona, koncipiranu od traktorskog puta i single tracka, u suradnji su osmislili, SRD 315 Sjeverozapad i BBK Asi. Također, Beretinec kao liga sadrži i MTB XC kategoriju.

Na Seoskom turizmu “Canjuga” svoja tri kilometra utrke, ove je zime počinjalo i završavalo 77 natjecatelja i natjecateljica u podjednakom omjeru, odnosno šest kilometara 68 muškaraca i 14 žena. Pobjede su na šest kilometara odnijeli Saša Horvat i Ivančica Jež, dok su u kraćoj kategoriji to bili Kruno Kučej i Sara Domislović.

REZULTATI

 

Na Ivančici gusto do samoga kraja

U Zagorju je, u organizaciji TK-a Marathon95, održano i finalno, sedmo kolo 22. Zimske brdske lige Ivančica. Jutarnji standardni start pri križu u selu Prigorec na temperaturi od jednog stupnja, privukao je 60-ak trkača koje je pri vrhu Ivanščice dočekalo još malo ugaženog snijega. Ova liga trči se makadamskom cestom dugom deset kilometara, a u ovom izdanju, do posljednjeg zbrajanja rezultata nisu se znali pobjednici lige. U ukupnom poretku, kod muških je pobijedio Bruno Kos ispred Viktorija Pozaića, dok je kod žena ovogodišnja pobjednica – kao i na beretinečkoj ligi – Ivančica Jež, ispred Irene Kos Kukec. Ivančicu je ove zime istrčalo 130 muškaraca i 28 žena.

REZULTATI

Piše: Martina Maloča

Nema postova za prikaz