TRČI ZIMU

Zimske trkačke lige u Hrvatskoj

Dani su sve kraći, temperatura zraka je sve niža, preostale utrke do kraja godine se mogu nabrojati na prste jedne ruke, a natjecateljski duh u trkačima je sve nemirniji, no panici nema mjesta.

 

 

- Marketing -

Kako bi si i oni najzagriženiji za utrkivanje među nama mogli redovno priuštiti dozu druženja sa kolegama i odmjeravanja snaga sa konkurentima, tu je mnoštvo zimskih trkačkih liga, a mi vam donosimo kratki pregled svih (nama) poznatih.

 

16. Zimska brdska liga Japetić, Sveta Jana

 

Dugovječna i sada već kultna liga Japetić počela je sa ovosezonskim izdanjem 5. 11., ali još nije kasno za uključiti se jer će se održati još 9 kola. Sve natjecatelje koji se pojave na startu kod šumskog dvorca Kolarić čeka zanimljiv način bodovanja, petstotinjak metara visinske razlike, izbor između tri staze; 11 kilometara cestom, 2,7 kilometara planinarske staze, a ni biciklisti nisu uskraćeni zimskog užitka jer postoji i MTB kategorija od 11 kilometara. U cilju na terasi planinarskog doma na Japetiću natjecatelje čekaju čaj i kuhano vino. Sljedeće kolo je na rasporedu 18. 11., a sve informacije su OVDJE.

 

13. Istarska zimska liga u trčanju

 

Istarska liga je također počela 5.11., a natjecatelje čeka još 8 kola od kojih se sva održavaju u različitim mjestima diljem Istre. Prije svakog kola održavaju se i utrke za djecu, a kako biste saznali sva mjesta održavanja te sve detalje i podatke posjetite LINK.

 

 

Riječka zimska liga u trčanju

 

Riječka zimska liga počinje 11. 11. u Kostreni trećom memorijalnom utrkom Dejan Ljubas, a nakon toga ide na turneju Kvarnerom. Od osam kola na pet različitih staza i lokacija svatko će pronaći nešto za sebe, a raspored i opise staza možete pročitati na LINKU.

 

Zimska Liga Lagvić, Zagreb

 

Popularna zagrebačka liga je došla već do 16. izdanja. Održana su već tri kola, ali ima ih ukupno 15 pa svakako nije kasno uključiti se. Visinsku razliku od 691 metar natjecatelji mogu svladati kroz 9,2 kilometra ceste ili 5,5 kilometara planinske staze. Izdašne nagrade će se djeliti za cestovnu kategoriju, „mrcinu“ (planinarsku stazu), Pedinu kombinaciju koja objedinjuje cestu i mrcinu, a postoji i kategorija pasa. Za sve dodatne informacije o trasama, kategorijama, nagradama i ostalim detaljima kliknite OVDJE.

 

5. Samoborska zimska trail liga

 

Ako vas nijedna do sad navedena liga nije osvojila jer ste propustili prvo kolo, možda je Samoborska liga idealna baš za vas. Od 12 kola prvo će se održati 18. 11. uz dvije opcije, kratka staza od 9 km i 560 metara visinske razlike i duga staza od 16 km i 900 metara visinske razlike.  Ukoliko se želite prijaviti ili saznati više informacija o utrci, kliknite LINK

 

Zimska brdska liga Ivančica

 

Jedina punoljetna liga na listi, zimska brdska liga Ivančica ove godine obilježava 21. izdanje. Prvo kolo će se održati 19. 11. sa startom u selu Prigorec odakle se trči cestom 10 kilometara do cilja na vrhu Ivančice. Sve podatke možete pronaći OVDJE.

 

Cross Liga Beretinec

Za one željne jurcanja po dinamičnim i zanimljivim šumskim putevima i puteljcima, u šumama Beretinca pored Varaždina održava se Cross liga Beretinec. Prvo od ukupno šest kola održati će se 25. 11. 2017. a sve ostale informacije nalaze se OVDJE.

 

Zimska kros i kros duatlon trening liga, Zagreb

 

Ako ste mislili da je teren oko zagrebačkog Jaruna ravan i dosadan, dođite se razuvjeriti na zimsku kros i kros dualon trening ligu. Oni kojima 3,4 kilometra kros trčanja nije dovoljno mogu nastaviti biciklom 11 kilometara i onda još jednom trčati 1 kilometar kros duatlon lige. Sve o ovoj 2u1 ligi možete pročitati OVDJE.

Napisao: Marko Duspara

Što misliš o temi?