NIKO SE NIJE ZMRZNUL

Zimski polumaraton i Mrzli cener u Varaždinu – od zajedničkog treninga do respektabilne utrke

Malo bolji poznavatelji glumačkog opusa Kevina Costnera znaju za film “Field of Dreams” u kojem spomenuti glumac čuje glasove da usred kukuruzišta, negdje bogu iza nogu, sagradi igralište za baseball. On vjeruje glasu i u tome da igralište neće ostati prazno i da će na njemu zaigrati neki od najboljih (mrtvih) igrača baseballa.

 

E sad, nekako sumnjam da su organizatori iz TK Marathon 95 Varaždin čuli glasova (ali tko zna) kada su odlučili organizirati polumaraton usred zime na “kontinentu”. No bez obzira na to otkud im ideja, “oni su došli”. Jučerašnju je utrku istrčalo više od 330 trkačica i trkača, a utrka je privukla i goste iz BiH i Slovenije. Ove su godine prvi put trkači mogli trčati kraću utrku od 10 km.

Zimski polumaraton i Mrzli cener u svojim nazivima prizivaju hladno vrijeme, no ono se jučer nije dogodilo. Temperatura je bila oko 10 stupnjeva, uvjeti gotovo idealni za trčanje, osim povremene slabe kiše, koja mnogima godi.

Posebnost Zimskog polumaratona je i mjerenje vremena po hendikepu. Tako su najstariji trkači startali prvi, a u razmaku od 3 minute i sve mlađi i mlađi do seniora koji su sa starta krenuli 21 minutu nakon najstarijih. Bila je to odlična prilika za igru “lovice”, no među veteranima je bilo i ozbiljnih trkača koji nisu dozvolili da ih “klinci” preteknu.

Uz dodjelu nagrada prema hendikepu, dodijeljene su i standardne nagrade za najbrže po vremenu.

Evo najbržih:

Najbolja vremena na polumaratonu imali su Igor Goričanec (1:14:39), Matija Zadravec (1:17:03) i Andrej Hladnik (AK Varaždin – 1:18:34) te Nada Siladi (1:40:01), Višnja Čonkaš (AK Varaždin – 1:40:10) i Irena Kos Kukec (1:40:55).

I po hendikepu je najbrži bio Igor Goričanec (AK Varaždin) koji je ciljem prošao nakon 1 sata, 35 minuta i 39 sekundi, ispred Ljube Zajkovskog (DSR Maraton-Uljanik Pula – 1:36:29) i Matije Zadravca (AK Varaždin – 1:38:03). Kod žena najbrža je bila Anica Lacković (AK Varaždin) s vremenom 1:54:30, ispred Jasenke Martinez (TK Marathon 95 – 1:57:13) i Nade Siladi (AK Međimurje Čakovec – 1:58:01).

Na prvi put održanom Mrzlom ceneru najbrži su bili Simon Malek Kuzmič (AK Varaždin) s vremenom 35:42, ispred Nikole Štefanića (TK Maraton Krapina – 36:14) i Saše Horvata (TK Kotoripski begači Kotoriba – 36:22) te Nives Zebić (AK Maksimir Zagreb) s vremenom 42:12 ispred Paule Šimunčić (AK Sloboda Varaždin – 43:03) i Anđelke Kasum (Zagreb Runners – 44:37).

Ideja zajedničkog dugog treninga pretvorila se u respektabilnu utrku, vjerujem da ima potencijala za rast i u idućim godinama.

REZULTATI

Facebook album 1

Facebook album 2

- Marketing -

Nema postova za prikaz