UVIJEK VJETROVITO U OSIJEKU

Zoran Žilić i Danijela Barać pobjednici 12. Osječkog Ferivi polumaratona

Trkač AK Koprivnica Zoran Žilić te Danijela Barać iz Partizana Beograd pobjednici su 12. izdanja Osječkog Ferivi polumaratona.

Iz godine u godinu, ova utrka raste i sve je kvalitetnija, tako da organizatorima treba uputiti čestitke. Uz glavnu utrku na 21.1 km održana je i utrka “Jel’ trčiš, lega” na 5 km kao i utrke za djecu.

Zoran Žilić je prvi prošao ciljem na Trgu Ante Starčevića, a polumaratonsku dionicu istrčao je za 1:15:08 i to mu je treća pobjeda u Osijeku, nakon 2010. i 2011. godine. Drugi je ciljem prošao Drago Paripović (1:15:39), a treći Damir Mesec (1:17:01).

– Ovo je odlična utrka u organizacijskom smislu, ali i po kvaliteti iz godine u godinu sve bolja. Lijepo je trčati kroz grad, danas je vjetar dosta smetao tako da i nisam osjećao kao da trčimo po ravnici i totalno ravnoj stazi, komentirao je Žilić za Glas Slavonije.

Kod žena najbrža je bila gošća iz Beograda, Danijela Barać koja je stazu istrčala za 1:25:03, a nakon nje ciljem su prošle Dubravka Vešligaj (1:26:12) i Ingrid Nikolesić (1:27:11).

– Lani sam bila osma u Osijeku, za ovu godinu sam se bolje pripremila, a mislim da je i kod trkačica konkurencija bila nešto slabija. Meni je ovdje fenomenalno, Osječki polumaraton je po kvaliteti i organizaciji bolji od Beogradskog maratona, koji ima i dužu tradiciju i maratonska je utrka, izjavila je Danijela Barać za Glas Slavonije.

Ukupno je polumaraton završilo oko 540 trkačica i trkača.

REZULTATI

Video – start (snimio Željko Sas):

Foto album (foto: Željko Sas)

 

Autor: 3sporta // foto: Željko Sas

Nema postova za prikaz