DOŽIVI LJEPOTU U POKRETU

Zrmanja Triple Challenge 2.0 – trail trčanje, kajakarenje i plivanje za pamćenje

Iz srca Velebita izvire jedna od naših najljepših rijeka – Zrmanja. Mogli bismo reći i da je to naša najdivljija rijeka, probija se ona kroz krš, kroz kanjone i krška polja, sve do svog smiraja u plavetnilu Jadrana. Uz nju i po njoj održava se jedna od najatraktivnijih utrka u Hrvatskoj, Zrmanja Triple Challenge 2.0.

 

Drugo izdanje ove rekreativne utrke održat će se 17. rujna 2022. godine, u sklopu Europskog tjedna sporta i u organizaciji Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa Općinom Jasenice. Na raspolaganju su četiri prigodno nazvane discipline: Bura, Jugo, Levanat i Maestral.

 

Bura – atraktivan timski “triatlon” s veslanjem

Na najdužoj utrci, Buri, natječu se tročlane ekipe. Start ove utrke je na rivi u Maslenici, odakle na 11 kilometarsko kajakarenje kreću dva člana tima. Oni veslaju od starta do Rončevića livade u kanjonu Zrmanje, gdje napuštaju kajak i započinju etapu trail trčanja.

Vraćaju se označenom trail stazom kroz krški teren natrag do rive u Maslenici gdje ih čeka treći član ekipe. Etapa trail trčanja duga je oko 12 kilometara.

Nakon što oba člana ekipe stignu do trećeg, on kreće na završnu etapu utrke – 1000 metara plivanja. Pliva do bove i natrag, a utrka je za ekipu gotova kada plivač izađe na obalu i kad zajedno protrče kroz ciljni luk.

 

Trail utrke – Jugo i Levanat

Za one koji žele uvijek imati čvrsto tlo pod nogama, organizirane su dvije trail utrke, duža Jugo i kraći Levanat. Cilj obje utrke je na rivi u Maslenici.

Kanjon Zrmanje

Jugo, duža od dvije trail staze, kreće od masleničke rive i prolazi označenim krškim stazama do Pariževačke glavice na kojoj je okrepa i okret. Ova je staza duga 15,6 km, a trkačice i trkači savladat će ukupno 290 metara visinskog uspona i jednako toliko spuštanja, cilj utrke je na rivi u Maslenici.

Levanat je upola kraća staza, ali i puno lakša, jer se trči – uglavnom nizbrdo. Start ove utrke je na vidikovcu Pariževica, do kuda svi natjecatelji dolaze organiziranim prijevozom nakon okupljanja na rivi Maslenica. Trči se od vidikovca, označenim stazama u prirodi, a ulazak u cilj je jednak kao i u kategoriji Jugo, nakon spusta 50 m dugim  stepenicama do rive u Maslenici.

 

Kajak u parovima – Maestral

Četvrta disciplina namijenjena je onima koji najradije veslaju. 🙂 Nakon okupljanja u Maslenici, sudionike Maestrala autobus će prevesti do kanjona Zrmanje. Svoje će stvari odložiti u suhe bačve i preuzeti kompletnu opremu za veslanje te kajak. Nakon starta utrke, vesla se desnom obalom Zrmanje do ušća u more, i onda do rive u Maslenici, gdje će cilj biti označen službenim plutačama pred rivom u Maslenici.

 

Sve je besplatno!

Ako su vam narasle zazubice od opisa svega što ćete doživjeti, ako ste se već zamislili na fotografijama u prirodi od koje zastaje dah, moguće je da ste se i zabrinuli – koliko sve to košta?

Odgovor je – ne košta ništa, sudjelovanje na svim utrkama je besplatno!

Omogućuje vam ovo Ministarstvo turizma i sporta, koje organizira Europski tjedan sporta, potpomognuto sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Za one najbrže u svim kategorijama osigurane su nagrade, a za sve sudionike sva oprema za kajakarenje, kajak, okrepa i finišerske medalje na kraju utrke.

Požurite s odlukom i prijavite se za ovaj nezaboravan doživljaj i uživajte na Zrmanja Triple Challengeu 2.0 u subotu 17. rujna 2022. godine.

INFORMACIJE O UTRCI

PRIJAVE NA STOTINKA.HR

SAZNAJ VIŠE O EUROPSKOM TJEDNU SPORTA

 

 

 

 

 

Promo objava

Nema postova za prikaz