KROZ IDILIČNU PRIRODU

Županijski polumaraton Kalnik-Križevci ’22 – KTC  i Križevačka osmina – prijave do 31. 8.

Do kraja sljedećeg mjeseca možete se prijaviti za sudjelovanje na županijskom polumaratonu Kalnik-Križevci i utrci osmine maratona po ulicama Križevaca. Utrke su ovo koje ne bi trebali propustiti oni koji vole prirodu i cestovno trčanje, dođite u Križevce 10. 9. 2022.

 

Ovaj polumaraton naime starta iz središta mjesta Kalnik i veliki dio staze prolazi idiličnim potkalničkim krajem. Cilj utrke je na atletskoj stazi Gradskog stadiona u Križevcima. Trči se puni polumaraton od 21,1 km, u prijepodnevnom terminu, start će biti obilježen u 10 sati.

Pored novčanih nagrada za najbrže i priznanja i prigodnih nagrada za pobjednike po dobnim kategorijama, nudi se i nagrada od 500,00 kn za rekord staze polumaratonske utrke u muškoj i ženskoj konkurenciji i po 500,00 kuna za najbolje plasiranog trkača odnosno plasiranu trkačicu iz Križevaca na polumaratonskoj utrci.

 

Križevačka osmina ulicama grada

Osim polumaratona, i ove godine će se odvijati utrka građana 3. Križevačka osmina. Ona će startati također u 10 sati, sa Strossmayerovog trga u Križevcima. Radi se o dužini od 5,28 km (iliti „osmini maratona“). Tako će utrka ulicama grada uz križevačke znamenitosti, pružiti mogućnost sudjelovanja rekreativcima svih generacija i razina pripremljenosti. Najbrže tri osobe dobit će novčane nagrade.

Kako bi baš svatko mogao sudjelovati, organizatori ponovno pripremaju više kategorija dječje utrke „Radost trčanja“.

Prijave za utrke su na www.krizevci.run, a otvorene su do 31. kolovoza. Organizator ove sportske manifestacije je Atletski klub Križevci, suorganizator Zajednica športskih udruga Križevci, a pokrovitelji su Koprivničko-križevačka županija, Grad Križevci i Općina Kalnik.

 

 

 

Nema postova za prikaz