KROZ IDILU DO GRADA

Županijski polumaraton Kalnik-Križevci i Križevačka osmina – prijave do 1. 9.

Približava se kraj prijava za Županijski polumaraton Kalnik-Križevci ’21 – KTC i utrku Križevačka osmina – Servis Košić koje će se održati 11. 9. 2021. Utrke su ovo koje ne bi trebali propustiti oni koji vole prirodu i cestovno trčanje.

 

Ovaj polumaraton naime starta iz mjesta Kalnik i veliki dio staze prolazi idiličnim kalničkim krajem. Cilj utrke je na Gradskom stadionu Križevci, na kojem je ove godine uređena i otvorena atletska staza. Trči se puni polumaraton od 21.1 km, u popodnevnom terminu, start će biti obilježen u 16 sati.

Nakon prvobitne najave utrke, povećane su novčane nagrade za najbrže. Tako se uvodi nagrada od 500,00 kn za rekord staze polumaratonske utrke u muškoj i ženskoj konkurenciji i po 500,00 kuna za najbolje plasiranog trkača odnosno plasiranu trkačicu iz Križevaca na polumaratonskoj utrci.

Osim polumaratona, i ovaj će se put u sklopu događaja održati utrka građana “2. Križevačka osmina – Servis Košić”. Ona će startati u 16 sati, sa Strossmayerovog trga u Križevcima. Radi se o dužini od 5,28 km. Tako će utrka ulicama grada uz križevačke znamenitosti, pružiti mogućnost sudjelovanja rekreativcima svih generacija i razina pripremljenosti. Novost na Osmini novčane su nagrade za prva tri mjesta.

Kako bi baš svatko mogao sudjelovati, organizatori ponovno pripremaju više kategorija dječje utrke “Radost trčanja“.

Prijave za utrke su na Stotinka.hr – prijava, a otvorene su do 1. rujna. Događaj će se i ove godine održati u skladu s epidemiološkim mjerama.

Organizator ove sportske manifestacije je Zajednica športskih udruga Križevci i AK Križevci pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca i Općine Kalnik.

FB DOGAĐAJ

FB STRANICA

Nema postova za prikaz