Home Trčanje Lisa Stublić dvanaesta u New Yorku!

BRAVO KRALJICE!
Lisa Stublić dvanaesta u New Yorku!

14
0

Danas je održan ING New York City Marathon. Po vjetrovitom i hladnom vremenu nastupilo je više od 48.000 trkačica i trkača na maratonskoj utrci, ali sve nas je najviše svojim nastupom oduševila naša Lisa Stublić koja je utrku završila na 12. mjestu!

NW_MgSportSprej3

Nakon bijega “domaće” Etiopljanke Deba, Lisa Stublić se držala velike prateće grupe trkačica. Nakon otprilike 25. kilometra ta se grupa razbila, ali Lisa je stalno držala plasman između 10. i 12. mjesta. Trčala je u nevjerojatno stabilnom ritmu, oko 3:35 min/km i tako cijelo vrijeme do zadnjih kilometara.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Kenijka Priscah Jeptoo s vremenom 2:25:06 h, Buzunesh Deba morala se opet zadovoljiti drugim mjestom (2:25:56 h), a treća je bila povratnica na maratonsku stazu i dvostruka pobjednica ove utrke Latvijka Jelena Prokopcuka (2:27:47 h). Naša je Lisa ciljem prošla za 2:34:49 h.

Lisa Stublić ovim je nastupom na najvećoj trkačkoj sceni na svijetu, dokazala svoju kvalitetu i potvrdila svoje mjesto među najboljim maratonkama na svijetu.

 

Rezultati

 

Autor: 3sporta

(14)

Vrijedi pročitati