POČELO JE!

23. Homo si teć otvoren utrkom Trsatskim stubama

Kratkom, ali iznimno zahtjevnom utrkom 539 skok otvoreno je ovogodišnje izdanje festivala sporta i rekreacije Homo si teć – Rijeka Run 2019. Uz izvrsne vremenske prilike 90-ak trkača odlučilo je iskušati svoju brzinu na stazi dugoj 493 metra, uz visinsku razliku od 91 metra. 

 

539 stepenica koje vode od Školjića do platoa u Ulici Joakima Rakovca na Trsatu u ženskoj kategoriji najbrže su pretrčale Barbara Belušić – AK Istra Pula (04:07), Sara Superina – AK Kvarner (04:13) i Veronika Erlić – AK Kvarner (04:47), dok su u muškoj kategoriji kao apsolutni pobjednici slavili Alen Matovina iz Žilić-Bekele Teama (03:06), Ivan Vuletić – AK Kvarner (03:09) i Davor Varga – AK Vežica (03:22).

Svima njima uručeni su poklon bonovi sponzora Sport Vision te unikatni pehari izrađeni na Akademiji primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Novost ove godine su dodatne muške i ženske kategorije do 22, do 40 i iznad 40 godina, u kojima su najbolji također nagrađeni poklon bonovima.

I ovoga su puta na utrku izašli trkači svih dobnih skupina, s rasponom godina od 8 do 78. Najmlađem i najstarijem trkaču, odnosno Daniju Royu Štrleku (2010) i Božidaru Bogojeviću (1941) dodijeljene su medalje kao posebno priznanje za njihov sportski duh, što je uostalom motiv čitave Homo si teć manifestacije.

“Homo si teć” se nastavlja iduće subote 6. travnja uz utrku po popularnoj riječkoj šetnici – Molo longo trk. Prijave za nju, kao i sve preostale natjecateljske utrke (maraton, polumaraton, utrka štafeta, Desetka powered by Heineken i Erste Petica, sve na rasporedu 14. travnja), produžene su do 5. travnja u ponoć i mogu se obaviti na službenoj stranici www.rijeka.run.

PR tekst
Foto: Marin Ćuk Vurnek

Nema postova za prikaz