U ZAGORJU NA IZVORU RIJEKE KRAPINE

4. STIHL Krapinski cener – kratko i slatko prosinačko trčanje

Jučer je održana utrka Krapinski cener na kojoj je na dionicama od 5 i 10 kilometara startalo ukupno 392 natjecatelja, od tog broja 86 natjecateljica i natjecatelja na utrci na 5 kilometara i 306 na utrci na 10 kilometara.

 

Prosinačko vrijeme bez padalina, ali s malo vjetra i temperaturom koja tek proviruje iza nule, nikom nije smetalo, čak dapače, mnogi su ga iskoristili za postavljanje osobnih rekorda.

Na dionici od 5 kilometara u ženskoj konkurenciji pobjedu je u vremenu od 19 minuta i 29 sekundi odnijela Maja Urban iz Atletskog kluba Dubrovnik, drugo mjesto u vremenu od 20 minuta i 23 sekunde pripalo je Petri Jakopović iz Atletskog kluba Agram, dok se je na treće mjesto u vremenu od 23 minute i 33 sekunde plasirala Dejana Slabinac iz Zagreba.

Na dionici od 5 kilometara u muškoj konkurenciji pobijedio je neumorni Ante Živković iz Atletskog kluba Dubrovnik u vremenu od 16 minuta i 24 sekunde, dok je drugi bio Nikola Škvorc koji je stazu prošao u vremenu od 17 minuta i 6 sekundi iz Atletskog kluba Rudolf Perešin. Do trećeg mjesta dotrčao je Antun Rajnović iz Zagreba.

Na dionici od 10 kilometara, na Krapinskom ceneru u ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Tea Faber u vremenu od 42 minute i 23 sekunde iz Zaprešića, drugo mjesto pripalo je Gabrijeli Šalković iz kluba Ran 047 iz Karlovca s vremenom od 42 minute i 43 sekunde, a treća je bila Matea Mrkša s vremenom od 43 minute i 32 sekunde iz Atletskog kluba Forca.

U konkurenciji muškaraca na utrci na 10 kilometara prvi je ciljem prošao Matija Lukina iz Atletskog kluba Rudolf Perešin. Drugo mjesto osvojio je njegov klupski kolega Neven Čorko s vremenom od 37 minuta i 8 sekundi, dok je izvrstan treći bio najbolji sportaš grada Krapine u 2017. godini, Nikola Štefanić.

Lijepu utrku u Krapini dodatno je začinio poznati stand-up komičar Vlatko Štampar koji je svojim poskočicama zabavljao trkače za vrijeme utrke te osobito u školskoj dvorani nakon utrke.

Besprijekornu utrku organizirala je složna ekipa TK Maraton Krapina, a vrijeme su čipovima kao i svaki put mjerili UTRKA.COM. Rekli bi oni koji su bili – ponovilo se!

REZULTATI

Foto album 1

Foto album 2

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz