NISMO OD ŠEĆERA

6. Cedevita Karlovački cener dokazao – trčanje po kiši je odlično!

Skoro 1.000 trkačica i trkača doživjelo je pravu kišnu utrku na 6. Cedevita Karlovačkom ceneru. Nije to bila samo kišica, pred kraj glavne utrke svi su bilo potpuno okupani jakim ljetnim pljuskom koji je trajao oko pola sata. No, temperatura je bila više nego ugodna, tako da su svi koje se inače groze trčanja po kiši, imali priliku za promijenu mišljenja. Ili ne. 😉

 

 

Kao i zadnjih nekoliko godina, odvojena je utrka za najbrže trkače, koja je startala u 19 sati, od utrke za rekreativce. S obzirom da je ukupno nastupilo nešto manje od 1000 trkača, ovo je odličan format – oni najbrži ne moraju se gurati sa sporijima kad ih pretiču za krug, a svi koji čekaju glavnu utrku u 20 sati mogu pogledati najbrže “na djelu”. Na utrci su popularne i štafete 3×3.33 km, a ove godine ih je bilo čak 77.

Iako nije postignut novi rekord staze, 6. izdanje Karlovačkog cenera opravdalo je epitet najbrže cestovne desetke u Hrvatskoj! U muškoj konkurenciji prva dvojica trkača trčala su ispod 30 minuta, tj. u prosjeku brže od 3 minute po kilometru.

Naslov prošlogodišnjeg pobjednika obranio je Kenijac Abel Kibet Rop, istrčavši deset kilometara u vremenu 29:40, samo jednu sekundu sporije od rekorda staze. Drugo mjesto zauzeo je trkač iz Maroka, Oubaddi El Hassan, a do cilja mu je trebalo 29 minuta i 56 sekundi. Treći je u cilj došao etiopski trkač Kadi Nesero Hussen, s rezultatom 31:13. Četvrto i peto mjesto zauzeli su slovenski trkači, Rok Puhar (31:29) i Mitja Krevs (31:38).

 

 

Na šestom mjestu smjestio se prvi Hrvat Antun Rudolf Pavelić, s rezultatom 32:15. Nagradni fond bio je osiguran i za prvih šest Hrvata, a nakon Pavelića, poredak je bio sljedeći: Petar Bratulić (32:23), Filip Svalina (33:08), Goran Grdenić (33:25), Dorian Miškulin (33:25) i Zlatko Kožuhar (33:42).

U ženskoj konkurenciji utrka nije bila ništa manje zanimljiva, posebno u konkurenciji hrvatskih trkačica, a trčale su naše ponajbolje dugoprugašice. Ukupna pobjeda pripala je Mađarki Ziti Kacser u vremenu 34:08. Druga je u cilj ušla Bojana Bjeljac, s novim osobnim rekordom 34:30. Matea Parlov zauzela je treće mjesto s točno 35 minuta, a dvadeset sekundi iza nje (35:20) ciljnu liniju prošla je i Matea Matošević Hačić. Peto mjesto zauzela je Slovenka Neja Kršinar, s rezultatom 36:40. Od hrvatskih trkačica odlično su trčale i juniorke iz AK Agram, Sandra Šrut i Katarina Vukančić. Šrut je postavila novi neslužbeni juniorski rekord na 10 km na cesti 37:09, a Vukančić je istrčala također odličnih 37:29. Šesta od hrvatskih trkačica bila je Anda Tomaš (39:44).

 

 

Glavna utrka startala je u 20 sati, a zajedno su startali trkači i trkačice u pojedinačnoj konkurenciji te prve izmjene štafeta. Nakon petnaestak minuta krenula je jaka kiša praćena vjetrom i naglim padom temperature. No, to nije omelo trkače da završe utrku s osmjesima na licima te vrijednim rezultatima u nogama, a mnogi, sigurni smo, i s novim osobnim rekordima na 10 kilometara. Do kraja utrke kiša je stala, a prvi su ciljem prošli Antun Rajnović kod muškaraca (36:42) i Yazmin Vallejo kod žena (40:24). Pobjednička štafeta AK Plitvice završila je utrku s rezultatom 35:26.

Nakon utrke kiša je ponovno počela padati, no koncert rock grupe The Plagijators ugrijao je atmosferu i podignuo energiju među zadovoljnim trkačima. Podijeljene su novčane i sponzorske nagrade za najbolje trkače u elitnoj utrci, glavnoj utrci, utrci štafeta i za najbolje trkače u starosnim kategorijama.

Organizator utrke bio je Atletski klub Maraton 2000 Karlovac sa suorganizatorima AK Ka Tim Karlovac i Naša djeca Karlovac. Utrku su podržali glavni sponzori Cedevita, Ford i Multipower te sponzori Electrolux, Aquatika, Karlovačko, Grawe, Kala, Dukat, Natural Wealth, Grad Karlovac, i Run&Trek.

 

REZULTATI

HIGHLIGHT FOTO ALBUM

FOTOGRAFIJE IZ FOTO ZONA PREKO RACEMOMENT SUSTAVA

 

 

 

 

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz