GARMIN NOVOSTI

Bili smo na Garmin Connected Bike Demo Day 2017

U petak je pored Garminove poslovnice u Zagrebu održana zanimljiva prezentacija biciklističkih novina iz proizvodnog programa Garmina, ali i električnih bicikala koje u svojem asortimanu nudi Keindl sport.

Bila je ovo prilika da uživo vidimo mogućnosti novih uređaja te da se provozamo električnim biciklima opremljenim GARMIN opremom.

 

Novi Edge 1030

 

Potpuno novi biciklistički kompjuter iz Garmina nudi pregršt novina. Prije svih tu je veći ekran koji sad i veličinom podsjeća na smartphone. Veći prikaz omogućava biciklistu da brže očita potreban parametar i moramo priznati da prikaz izgleda stvarno odlično, čak i za jako sunčanog vremena.

 

R_Edge1030_HR_1003.6

Nemoguće je nabrojiti sve mogućnosti koje nudi Garmin Edge 1030. No recimo ukratko o najvažnijem. Edge 1030 potpuno je poveziv sa svim Garminovim uređajima, od mjerača snage, kadence, radarom za otkrivanje prometa iza biciklista, svjetlom. Intergracija sa Stravom omogućava korištenje live segmenata s pretraživanjem i notifikacijom o približavanju segmentu. Uređaj omogućava komunikaciju bez da posežete za telefonom, slanjem unaprijed napisanih poruka direktno iz Edge 1030. Tu su i mnogobrojne funkcije navođenja, upozorenja na opasnosti, oštre zavoje i slično. Svestran i kompletan biciklistički kompjuter.

Edge 1030 dolazi s novim ugradbenim nosačem, koji drži uređaj u ravnini s ručkama upravljača smanjujući mu profil. Uz trajanje baterije do 20 sati , Edge 1030 je kompatibilan s novim Garmin Charge integriranim priborom za punjenje i napajanje baterije u vožnji, što daje vozačima dodatnih 40 sati za završetak čak i najduže vožnje. Preporučena maloprodajna cijena uređaja Edge 1030 iznosi 4.750,00 kn. Komplet uključuje vrhunski (premium) senzor otkucaja srca kao i senzore kadence i brzine, dostupan je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 5.390,00 kn.

Više o Garmin Edge 1030

 

 

Garmin Vector 3/3S

 

San o jednostavnom mjeraču snage na biciklu je ostvaren. Rješenje se zove Vector 3/3S. Naizgled obične pedale u sebi imaju integriran mjerač snage s vrlo visokom preciznošću od +-2%. Montaža ovih pedala jednaka je kao i svake obične pedale, a masa im je tek nešto veća od običnih. Vector 3 se povezuje sa svim kompatibilnim Garmin uređajima što omogućava praćenje perfomansi live za vrijeme bicikliranja. Postoji mogućnost nabavke samo jedne pedale (3S) koja daje slične mogućnosti kao i pedale u paru, ali neposredno mjeri snagu jedne noge i daje procjenu ukupne snage. 3S se kasnije može nadograditi na puni sustav s dvije pedale.

20170929-10_54_42-IMG_9435

Autonomija baterije Vector 3/3S je do 120 sati. Preporučena maloprodajna cijena za Vector 3 iznosi 7.890,00 kn i 4.690,00 kn za Vector 3S. Opcija nadogradnje Vector 3S moguća je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni u iznosu od 3.990,00 kn.

Više o Garmin Vector 3

 

VIRB 360

 

Sve veći prodor 360 videa potaknuo je Garmin da razvije ovu svestranu akcijsku kameru, za koju kažu da je najbolja od svih. VIRB 360 je vodootporna i jednostavna za korištenje kamera koja snima visokokvalitetne videozapise do 5.7K / 30fps s četiri ugrađena mikrofona kako bi sve zvučalo i izgledalo odlično. Uz praktične i jednostavne tipke za  upravljanje jednim dodirom, VIRB 360 sadrži i korisne opcije glasovnog upravljanja za pokretanje i zaustavljanje snimanja, fotografiranja i još mnogo toga.

20170929-10_54_54-IMG_9438

Kako biste uhvatili svaki detalj trenutka, VIRB 360 ima mogućnosti emitiranja uživo za prijenos na uslugu YouTube ili Facebook Live putem kompatibilnog pametnog telefona ili tableta. Preporučena maloprodajna cijena Garmin VIRB 360 kamere iznosi 6.290,00 kn.

Više o VIRB 360

 

Veća sigurnost uz Garmin Varia uređaje

Varia Radar se montira ispod biciklističkog sjedala i ima dvije osnovne funkcije – radarom otkriva približavanje vozila iza biciklista i služi kao zadnje svjetlo. Nakon što otkrije približavanje vozila, na kompatibilnom Edge uređaju biciklist vidi na kojoj se udaljenosti vozilo nalazi, a u isto vrijeme Varia Radar automatski povećava snagu svog zadnjeg svjetla.

variaVaria pametna biciklistička svjetla automatski se prilagođavaju promjenom uvjeta kao i brzine kretanja biciklista. Na temelju GPS podataka s kompatibilnog Edge uređaja, Varia prednje svjetlo se automatski projicira dalje pri većoj brzini tijekom vožnje i bliže kako vozač smanjuje brzinu, osvjetljujući cestu biciklistu tamo gdje mu je najpotrebnije svjetleći 100 luksa na 10 metara velikim spuštenim snopom kako ne bi zasljepio nadolazeća vozila.

Varia UT800 nudi pet načina svijetljenja, uključujući jače, srednje i slabije svijetljenje te noćno i dnevno bljeskanje. Pri punoj snazi, ovo je svjetlo vidljivo danju s udaljenosti veće od 1,6 km. odlikuje se nenametljivim i laganim dizajnom te se montira na prednji nosač na upravljaču bicikla ili na nosač za kacigu ili frikcijski nosač.

Varia UT800 Urban model sadrži univerzalni nosač za montažu sprijeda2. Varia UT800 Trail model uključuje nosač za kacigu. Oba modela su dostupna po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.390,00 kn. Za Varia radar komplet preporučena maloprodajna cijena iznosi 2.390,00 kn.

Više o Garmin Varia uređajima

 

Električni bicikli

 

Uz Garmin proizvode predstavljeni su i električni bicikli koje u prodaji ima Keindl sport. Radi se o Cube biciklima s Bosh motorima, a predstavljeni su bicikli od gradskih do opakih 29″ brdskih mašina. Provozali smo ih po obližnjem nasipu i dojmovi su odlični. Radi se o biciklima koji električni pogon koriste kao pomoć pedaliranju – koliko sile uložite u pedale, toliko oni dodaju kroz pogon. S lakoćom smo savladavali uspone i ubrzavali do 30 km/h bez napora.

20170929-10_18_02-IMG_9406

Možemo reći da su električni bicikli budućnost – oni će omogućiti potpunim početnicima da se bave rekreacijom i biciklom posjete mjesta gdje inače ne bi došli. Oni će omogućiti da se početnik priključi grupi ozbiljnih biciklista i bez problema ih prati, omogućit će da gradske vožnje budu ugodne, brze i bez puno znoja. No, oni su svakako i svojevrsna “prevara” za sve koji bicikl shvaćaju prije svega kao sportski alat.

20170929-10_18_25-IMG_9410

Autor: 3sporta / zm

- Marketing -

Nema postova za prikaz