ISTARSKA POSLASTICA

Istria Gran Fondo – 2024. godina donosi rekordno izdanje jubilarnog 10. UCI Istria Gran Fondo

Deseto izdanje Istria Gran Fonda, najuzbudljivijeg biciklističkog maratona u Istri, održat će se 12. i 13. travnja 2024. godine. Ova nevjerojatna utrka ponovno će biti dio prestižnog UCI World Seriesa, pružajući natjecateljima priliku da se okite titulom svjetskog amaterskog prvaka!

 

Više od 30 utrka diljem svijeta na čak 5 kontinenata kulminirat će Svjetskim prvenstvom UCI Grand Fondo Seriesa koje će se od 28. kolovoza do 7. rujna 2024. održati u Aalborgu, a ponajbolji biciklisti po dobnim skupinama s Istria Gran Fonda stječu pravo boriti se za titulu svjetskog prvaka i postati vlasnici majice duginih boja, simbola Svjetske biciklističke federacije i biciklizma. Prijaviti se mogu svi natjecatelji stariji od 16 godina, no samo oni koji su navršili 19 godina imaju priliku konkurirati za UCI World Series World Cup u Aalborgu 2024. Profesionalni natjecatelji su također dobrodošli, no neće biti uključeni u natjecanje za UCI World Series World Cup u Aalborgu 2024.

Iz godine u godinu UCI Istria Gran Fondo privlači tisuće biciklističkih entuzijasta iz cijelog svijeta, a ova jubilarna godina na pragu je obaranja rekorda po broju natjecatelja! Uz glavne utrke Gran Fondo (119 km) i Medio Fondo (94 km) na rasporedu 13. 4., natjecatelji će se dan ranije moći okušati i u izazovnom Time Trial-u.

Važno je istaknuti kako prekrasne staze sjeverozapadne Istre privlače i mnoge biciklističke zvijezde poput Tadeja Pogačara, dvostrukog pobjednika Tour de France, Primoža Rogliča, pobjednika mnogih velikih utrka poput Tour de France, Giro d’Italia i La Vuelta, Alexandera Payera, austrijskog olimpijca, Matee Deliu, državne prvakinje Hrvatske u cestovnom biciklizmu 2022., Laure Šimenc, svjetske amaterske prvakinje u cestovnom biciklizmu i mnoge druge.

Nastavak sportskog vikenda očekuje nas u vidu Umag Run polumaratona, gdje će ljubitelji trčanja moći uživati u raritetnoj stazi, gotovo cijelu trčeći uz prekrasne krajolike tik uz more, dok priču sportskog vikenda zaokružuje bogati program u Expo zoni, gourmet ponuda, dječji program te, što je najvažnije, odlična atmosfera!

Istria Gran Fondo jedna je od mnogih manifestacija koje tijekom godine organizira Klaster sjeverozapadne Istre – udruženje Turističkih zajednica Umaga, Novigrada, Brtonigle, Buja, Motovuna, Grožnjana, Oprtlja i turističkih kompanija Plava Laguna i Aminess Hotels & Resorts.  Kao i sve velike manifestacije koje se održavaju na području Klastera sjeverozapadne Istre, od teniskog turnira Plava Laguna Croatia Opena Umag, preko svjetski poznatog Sea Star festivala, sve do Istria Gran Fondo  i Umag Run, savršeni su recept za oplemenjivanje turističke ponude ovog dijela Istre.

Pozivamo vas stoga da budete dio ovog nevjerojatnog sportskog vikenda! Bilo da ste natjecatelj ili jednostavno želite uživati u atmosferi, ovo je prilika koju ne smijete propustiti. Pridružite nam se na Istria Gran Fondo i Umag Run, stvarajući nezaboravne uspomene u srcu Istre.

Više informacija o utrci Istria Gran Fondo pronaći ćete na web stranici Klastera sjeverozapadne Istre  www.coloursofistria.com i na Facebook stranici Istria Gran Fondo.

Promo tekst

Nema postova za prikaz