TRČANJE U ŠOPING

Druga Westgate božićna utrka – Trčanje kao dio božićne tradicije u Zaprešiću

Najmasovniji sportski događaj u Zaprešiću zasigurno je božićna utrka u organizaciji Atletskog kluba Fit, Zaprešić. I ove će se godine održati u istom terminu 22. prosinca, pod nazivom 2. Westgate božićna utrka powered by atletski klub Fit Zaprešić. Također, našla se i u dva kalendara – Adventa u Zaprešiću te Hrvatskog atletskog saveza.

 

U svom prvom izdanju utrka se pokazala kao pun pogodak, što je potvrdio i broj natjecatelja – njih više od 500, te oko 500 navijača, volontera i ljudi uključenih u organizaciju. A to čini ukupnu brojku od tisuću posjetitelja Zaprešiću i Westgateu u doba Adventa. Na utrci su tada nastupili trkači iz 12 zemalja svijeta, što joj daje pravi turistički karakter. To pokazuje i zanimanje Turističke zajednice grada Zaprešića da utrku uvrsti u kalendar događaja Advent u Zaprešiću.

Iako po rezultatima, za grad Zaprešić i lokalnu zajednicu utrka pripada samom vrhu manifestacija, još uvijek nema potporu Grada i lokalne zajednice. Stoga se i ove godine održava samo zahvaljujući entuzijastima iz Atletskog kluba Fit, koje zasigurno ne očekuje lagan posao. Ipak, već su dokazali da imaju znanja, volje i želje, a ponajviše ljubavi prema trčanju i trkačima. Tako da se i ove godine očekuje organizacija na najvišem nivou, što potvrđuje i činjenica da je utrka od ove godine u kalendaru Hrvatskog atletskog saveza.

Do utrke je ostalo nešto više od mjesec dana, a trenutno broji više od 500 prijavljenih natjecatelja. Novosti u samom događaju su utrka Speed test u dužini 2,5 kilometra, te Saucony štafetna utrka (2 x 2,5 km). Očekuje se uključivanje još većeg broja djece i mladih iz Zaprešića i okolice, kao i obitelji s djecom, koje će dan iskoristiti za posjet Zaprešiću i šoping u Westgateu.

Kako se utrka održava u vrijeme blagdana, kad je lijepo nekoga iznenaditi i uljepšati mu blagdane, tako utrka i ove godine ima humanitarni karakter. Akcija se organizira s Udrugom Rubikon te će se dio novca prikupljenog startninama, uplatiti na njen račun, za djecu s autizmom i drugim teškoćama u razvoju.

Ukupni pobjednici, s Westgatea će ponijeti i novčane nagrade, a Saucony, Westgate, Natural Wealth, Higher i Dukat Hrvatska osigurali su bogate nagrade po kategorijama, za sve utrke. Prošle godine utrka je bila podarena i lijepim vremenom, te organizator izražava nade da će tako biti i 22. prosinca ove godine, kad očekuje rekordan broj natjecatelja u Zaprešiću.

INFO I PRIJAVE

FB DOGAĐAJ

FB STRANICA

Promo

Nema postova za prikaz