REKORD STAZE UGROŽEN

Hrvatska rekorderka Lisa Nemec nastupa na Varaždinskom polumaratonu!

Nakon što će sasvim sigurno biti oboreni svi rekordi po broju sudionika na Varaždinskom polumaratonu, u velikoj opasnosti bit će i rekord utrke u ženskoj konkurenciji.

Naime, budući da je ova utrka ujedno i Ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, za svoj klub AK Svetice nastupit će i naša najbolja maratonka Lisa Nemec (ex. Stublić) koja je nedavno osvojila četvrto mjesto na Europskom prvenstvu u maratonu, a izmedju ostalog prošle godine pobijedila i na jednom od najprestižnijih svjetskih maratona u Zurichu. To je rijetka prilika svim zaljubljenicima trčanja da u Varaždinu trče bok uz bok našoj najboljoj maratonki i jednoj od najboljih svjetskih trkačica.

Njezin nastup na Varaždinskom polumaratonu potvrda je renomea utrke pa je tako nakon prošlogodišnjih rekordnih 340 sudionika polumaratona, ove godine prijavljeno već 460 sudionika za polumaraton, a prijave su otvorene sve do pred start utrke.

Prijavljeni su i ovogodišnji prvaci Hrvatske u maratonu Marija Vrajić i Matija Grabrovečki, prvak u polumaratonu Goran Grdenić, dugogodišnji rekorder i višestruki pobjednik Varaždinskog polumaratona Drago Paripović, pobjednik Varaždinskog polumaratona 2010. Dražen Dinjar, poznati varaždinski maratonac Josip Lacković, poznati slovenski trkač Igor Šalamon, koji je nekoliko puta bio blizu, ali nije uspio pobijediti na varaždinskom polumaratonu, kao i Saša Stolić iz Srbije i još puno poznatih i nepoznatih trkača, domaćih i stranih.

Uz glavnu polumaratonsku utrku, koja starta u 10 sati pored stadiona Sloboda, u nedjeljno jutro održava se i utrka građana na 5 km kao i utrke djece na stazi stadiona.

Sve informacije o utrci mogu se naći na internet stranicama organizatora TK Marathon 95.

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz