NEMA DO DOMAĆE KUHINJE

INTERVIEW: Daria Pletikapa nakon povratka iz Pekinga

Nakon povratka iz Kine sa Svetskog prvenstva u triatlonu i aquatlonu zamolili smo Dariu Pletikapu za kratki interview. Evo njenih dojmova s natjecanja u Kini.

Prije par dana vratila si se s triatlonske ekspedicije u Kinu. Kakve dojmove nosiš s tog puta?

Od 7. do 11. 9. u Pekingu je održano Svjetsko prvenstvo u aquatlonu i triatlonu. Bilo je lijepo, utrke su bile organizirane na razini Olimpijskih igara, a  održavale su se na istom mjestu gdje su bile i Olimpijske igre. Lijepo je bilo utrkivati se na istoj stazi gdje su se prije 3 godine  održale  Olimpijske igre. Jedino što ne pamtim po dobrome je kineska hrana koja mi je prouzrokovala velike probleme na utrci.

Tko su bili članovi našeg tima koji su putovali u Kinu ?

Članovi tima bili su Sara Vilić i Tea Miloš, koje su nastupile u juniorskoj utrci u aquatlonu i triatlonu, Martin Papišta koji je nastupio u seniorskoj utrci  u aquatlonu  i ja, koja sam nastupila na U23 utrci u aquatlonu i triatlonu. S nama su bili izbornik reprezentacije Ivan Ivezić i tajnik saveza Željko Bijuk.

Na kojim su natjecanjima sudjelovali naši natjecatelji i kakve ste rezultate postigli?

Sara Vilić je u utrci aquatlona u kategoriji do 23 godine osvojila zlato, dok sam ja u istoj kategoriji uzela broncu. Tea Miloš je u juniorskoj kategoriji osvojila 7. mjesto. Martin Papišta je u seniorskoj konkurenciji osvojio 4. mjesto.  Što se tiče triatlona, Sara je u juniorskoj utrci osvojila odlično 12. mjesto, dok je Tea Miloš bila 40-ta. Ja sam u kategoriji mlađih seniorki (do 23 godine) osvojila 27. mjesto.

Kako si zadovoljna svojim rezultatima?

Osvojila sam svjetsku medalju tako da je  stvarno jedan lijep osjećaj imati tu medalju, a i doživjeti cijelu ceremoniju proglašenja na Svjetskom prvenstvu. Što se tiče triatlonske utrke, imala sam fenomenalnu utrku do trčanja, isplivala sam 3. i na biciklu bila u vodećoj grupi čime sam i više nego zadovoljna, no na trčanju sam imala velike probleme s probavom zbog prije spomenute kineske hrane. Žao mi je radi toga jer sam uvjerena da sam mogla utrku završiti oko 20. mjesta, osjećaj u nogama je bio fenomenalan tokom cijele utrke pa mi je zato i žao što mi se dogodila takva stvar  radi koje sam utrku jedva i završila.

Za tebe triatlonska sezona još nije završena, koji su ti planovi do kraja godine?

Sezona još nije gotova, nastupit ću u 10. mjesecu na još dvije utrke, Svjetskom kupu u Meksiku i Europskom U23 prvenstvu u Izraelu. Nakon toga ću uzeti 2 tjedna pauze i krenuti s pripremama za sljedeću sezonu.

Autor: 3 sporta; foto: I. Ivezić

Nema postova za prikaz