KRAJ ADRIA RUNNING TOURA 2019

Istrči Šibenskih deset ili Draženovu četvorku i odvezi se doma u Fordu!

Četvrta Draženova četvorka i Šibenskih deset su pred nama. Za manje od deset dana, u čast rođendana Dražena Petrovića, Šibenik će ponovo biti domaćin jedne prekrasne manifestacije i trkačkog događanja. Ove godine s posebnim dodatkom – Prvenstvom Hrvatske u cestovnom trčanju.

 

Šibenska riva će u subotu, 19. listopada 2019. biti domaćin najboljim hrvatskim dugoprugašima i mnogobrojnim trkačima i rekreativcima koji će otrčati svoju dionicu neposredno uz more, uživajući u prelijepom šibenskom ambijentu.

Sve utrke startaju i završavaju na rivi, ispred Trga Pavla Šubića, a kompletan program započinje dječjim utrkama od 9:30 za koje se prijavljuje na licu mjesta i nije potrebna kotizacija. Djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole i vrtićka djeca imaju svoje dionice od 100 do 400 m i najboljih troje nagrađuju se medaljama i stripovima Dražena Petrovića.

Prvenstvo Hrvatske počinje u 10:30 utrkom kadeta na 3 km čija se dionica u cijelosti odvija na rivi, a start utrke na 10 km je u 11:00 sati. Trče se dva kruga od 5 km, a utrka na 10 km, osim što je službeno Prvenstvo Hrvatske, otvorena je za sve trkače s napunjenih 14 godina.

Završna utrka dana je kao i uvijek dosad, Draženova četvorka, utrka na 4 km u skladu s Draženovim brojem na dresu. Na ovoj utrci očekujemo puno rekreativaca, mladih i sportaša iz drugih sportova, koji svojim dolaskom i trčanjem obilježavaju sjećanje na šibenskog košarkaškog Mozarta.

Svi sudionici dobivaju jedinstvene Champion majice s Draženovim likom – ove godine u dresu Portland Trail Blazersa, a najbolji osim medalja, pehara i novčanih nagrada u utrci na 10 km dobivaju i vrijedne poklone iz Muzeja Dražena Petrovića. Već su postale legendarne slike s pobjedničkih postolja u Draženovom dresu!

Za okrepu trkača na stazi brine se Studena, a za okrepu prije i poslije utrke tu je Heineken 0.0.

Ne smijemo zaboraviti da su Šibenske utrke i završnica Adria Running Toura i da će najsretniji trkač, koji je nastupio na jednoj od prethodnih utrka i otrčao jednu od utrka u Šibeniku otići s Fordom Fiestom koju će moći koristiti pet godina.

 

 

Sve informacije dostupne su na www.sibenik.run a prijave su još uvijek moguće na https://www.utrka.com/utrke/sibenskadesetka/2019/info/

 

Promo

Nema postova za prikaz