BE MORE HUMAN

Naši trkači isprobali Reebok Floatride Run tenisice

Tek što su predstavljenje, Reebok Floatride Run tenisice testirali su mladi i perspektivni trkači, članovi Atletskog kluba Svetice na jednom zagrebačkom perivoju. Evo što su nakon prvih kilometara zaključili o njima.

 

„Na prvi pogled Floatride tenisica je drugačija od ostalih klasičnih trkačkih tenisica. Ističe se gornjište napravljeno poput čarape, i gumeni čvršći dio oko pete. Odmah se pokazala jako udobnom, tako da ju nije potrebno razgaziti prije prvog trčanja. Područje oko pete je čvrsto i stabilno, a na prednjem dijelu je mekana i savitljiva. Posebno mi se sviđa potplat, jednostavnog dizajna koji omogućava prirodni pokret stopala. Tenisica mi se čini idealnom za treninge i duže utrke na cesti (10 km, polumaraton i maraton), a osim ceste,  pogodna je i za druge ravne terene, makadama ili šumskih puteva, a za neravne terene je ne bih preporučila. S obzirom na lagani i prozračni materijal od kojeg je napravljena, gornjište je idealno za treninge u toplijim i suhim uvjetima. Naglasila bih da se prije kupovine dobro provjeri  veličina u centimetrima (posebno oni koji kupuju online) jer se europski brojevi razlikuju od ostalih proizvođača“, kazala je Anda Tomaš, studentica Medicinskog fakulteta u Zagrebu, mlada hrvatska sportašica koja se natječe u raznim trkačkim disciplinama.

 

17082-07-26-RBK-Floartide-31

 

Valentina Valjak, koja iza sebe ima veliki broj utrka i dojmljivih rezultata, veseli se svakoj novoj i funkcionalnoj tenisici poput svih ostalih trkača te izjavljuje: „ Na prvi pogled tenisice su vrlo atraktivne, originalnog dizajna i boja. Osobno mi se sviđa što nisu prešarene, a opet su efektne zahvaljujući neonski žutoj boji zadnjeg dijela tenisice. Tenisice su mi jako udobne – gornjište od tkanine gustog tkanja bez šavova koje se prilagođava obliku stopala, a uokviruje ga plastični okvir koji ne žulja niti smeta stopalu. Kako svaki trkač zna da se nova tenisica ne isprobava na veće udaljenosti, igrom slučaja, moje prvo nošenje ovih tenisica bilo je na treningu od 12 km a tenisice nisu prouzročile nikakav žulj niti bilo koju drugu neugodnost stopalu. Jednostavno su odmah ‘sjele’ kako treba. Najveća prednost je izuzetno dobar omjer amortizacije te stabilnost i težina tenisice. Floatride su lagane i elastične tenisice s dobrom responzivnosti, idealne za brže treninge i duže utrke (polumaraton), a opet su dovoljno mekane i pružaju dobru apsorpciju udarca prilikom kontakta s tlom, jednako kao neke teže tenisice. Osobno me to najviše oduševilo jer ne moram raditi kompromis, to jest birati – ili lagane i tvrđe tenisice, ili teške i mekane tenisice. Kao jedini nedostatak tenisica istaknula bih nemogućnost vezanja/zatezanja tenisica nešto više uz gležanj, no to sam riješila provlačenjem vezica kroz sljedeći nivo plastičnog okvira“.

 

17082-07-26-RBK-Floartide-43

 

Najmlađi među njima, koji je tek počeo graditi svoju trkačku karijeru, i koji već bilježi sjajne rezultate na natjecanjima, Dorijan Miškulin izjavljuje: „Nakon nekoliko odrađenih treninga, zadivljen sam s tenisicom i sa sigurnošću mogu reći kako je Floatride tenisica iznimno udobna i laka, a tijekom trčanja stopalo potpuno stabilno. Nisu preteške i pružaju izvrsnu zaštitu stopalu. Jako mi se sviđa ovaj revolucionarni dizajn jer nema šavova, a preporučio bih je za trčanje po asfaltu i betonu“.

Scott Daley, generalni direktor za Reebok Running značajno je istaknuo: “Puno je uloženo u istraživanje i oduševljeni smo postignutim rezultatima. Pozivamo cijelu trkačku zajednicu neka “Osjeti Floatride” i podijeli s nama svoj doživljaj. S većinom tenisica trkači moraju napraviti kompromis; povećati mekoću i izgubiti odraz, ili obrnuto. U Reeboku smatramo kako je Floatride Run kompromisno i najbolje rješenje zahvaljujući Floatride Foamu. Trčanje je isto tako ključni dio našeg cjelokupnog “BeMoreHuman” etosa, put kojim postajemo boljom verzijom sebe, u mentalnom, fizičkom i društvenom smislu. Vjerujemo da je Floatride Run označio najnoviji uzbudljiv iskorak naprijed u razumijevanju i podršci svim našim potrošačima u postizanju svojega cilja“.

Floatride Run Ultk modeli dostupni su u Reebok FitHub storeu, Arena Centar i maloprodajnoj mreži Reebok partnera:

Ferivi Sport, Running Gate, Vlaška 129, Zagreb
ShoeBeDo, 42.2 Running Store, Frankopanska 2a, Zagreb
Top Sport, Avenue Mall, Avenija Dubrovnik 16
po cijeni od 1.249,00 kuna.

Više informacija na http://reebok.hr/experience/floatride/

 

Reebok_Floatride_

Reebok_Floatride

Promo

Nema postova za prikaz