BOŽIĆ U TENISICAMA

Navuci Djedičinu kapicu i izaberi jednu iz mora blagdanskih utrka

Odmah u startu možemo reći, za većinu ovih utrka obvezan dress code je božićkasti. Barem se Djedova kapica očekuje, ako ne i Rudolfovi rogovi. Jasno, obvezno navući i veliki razgaljeni blagdanski osmijeh te srce napuniti radošću, dobrom voljom i velikodušnošću. Jer, većina ovih utrka je i humanitarnog karaktera. Pogađaš, radi se o adventsko-božićno-novogodišnjim utrkama.

 

Nabrojali smo ih čak 17, većinom cestovnih “kratkog daha“, tek toliko da se simbolično razgibamo i poveselimo pa se možemo vratiti u svoje tople domove, obiteljima i božićnim kolačićima. Za one koji ni za blagdana ne mogu bez šume ili imaju veću potrebu za potrošnjom kalorija, nađe se ponešto i vrlo atraktivnih trailova.

 

14. prosinca, Jastrebarsko – Jaska Advent Run

Atletski klub Jastreb 99 i OK Jelen organiziraju humanitarna utrku. Utrka će se održati u subotu, 14. prosinca s početkom u 14:30 sati, a start i cilj bit će u perivoju dvorca Erdödy.  Utrka će biti kombinacija trčanja i orijentacije, u dužini pet kilometara. Prijava za utrku neće uključivati plaćanje startnine, nego dobrovoljne priloge za kupnju osnovnih prehrambenih namirnica, koje će se podijeliti obiteljima slabijeg imovinskog statusa.

FB EVENT

PRIJAVE

 

14. prosinca, Karlovac – Adventska utrka Karlovac

U Karlovcu će se te subote trčati tri kilometra odnosno dva kruga po 1500 metara, koji prolaze najužom gradskom jezgrom. Organizatori Atletski klub Maraton 2000 Karlovac i Udruga Izvan fokusa, označit će start ispred kina Edison, u 17 sati za odrasle, a u 15 sati za mališane .U kotizaciju od 70 kuna uključena je božićna kapica, bon za kuhano vino, majica s logom utrke i drugo. Kako je broj trkača ograničen na 300, prijave su zatvorene.

 

15. prosinca, Rijeka – HoHoHo Run

Inicijativa “Mladi vas zovu” i Torpedo Runners pozivaju te na humanitarnu utrku na riječku Rivu. Organizacijom utrke duljine oko tri kilometra na kojoj mogu sudjelovati svi, od djece do starijih osoba, želi se promovirati kretanje, druženje te pritom prikupiti novčana sredstva. Okupljanje je u 11 sati na Molo Longu, a potom se uz zabavu i zagrijavanje čeka start u 12 sati. Prijaviti se možeš putem online obrasca na www.torpedo.run, a uplatu kotizacije od 50 kuna obaviti na licu mjesta. Sva prikupljena sredstva donirat će se Udruzi Svjetionik te farmi konja Sivi Vrabac na Kastvu.

FB EVENT

 

21. prosinca, Đakovo – Đakovačka božićna utrka

Okupljanje je u subotu na đakovačkom Strossmayerovom trgu, te se u 17 sati starta na dužine od pet i 10 kilometara. Broj prijavljenih bliži se limitu od 400 sudionika, pa te organizator, đakovačka Udruga za šport i rekreaciju poziva da požuriš s prijavom i uplatom 75 kuna do petka, 13. prosinca i bori se za vrijedni bon i paket te prekrasnu medalju.

FB EVENT

PRIJAVE

 

21. prosinca, Osijek – Humanitarna Božićna utrka

Utrka se održava u sklopu Lige Zdravo trčanje Osijek, u organizaciji istoimene udruge. Startat će se u subotu u 11 sati na osječkoj Promenadi, ispred VK-a Iktus. Trče se utrke od 4,2 i 10 kilometara. Kotizacija je u vidu donacije trkača koja se javno broji i u cijelosti uplaćuje udruzi za djecu sa Downovim sindromom iz Osijeka. Prijave su na licu mjesta prije starta. Organizator naglašava dress code u vidu Djedičine garderobe.

FB STRANICA

 

21. prosinca, Zadar – Božićna atletska utrka – Festival trčanja Pero Mazija

ATLETSKI KLUB A. Stepinac Zadar organizira božićnu utrku na pet kilometara, sa startom ispred Športskog Centra Višnjik u subotu u 10.30 sati. Od startnine u iznosu 100 kuna, 30 kuna odlazi za pučku kuhinju. Prijave za osigurani startni paket su do 15. prosinca.

FB EVENT

 

22. prosinca, Zadar – Zadar Christmas Run

Ova sportsko-humanitarna božićna utrka u organizaciji Škole Trčanja Zadar, Triatlon kluba Zadar i Like Zadar, očekuje 1000 trkača pod kapicama na zadarskom Adventu. Start utrke bit će Puntamika, D-Marin Borik u nedjelju u 16 sati, a cilj Advent Zadar, Trg 5 Bunara.

Trčat će se duljina od pet kilometara, a cijena startnine je 100 kuna. S tim da će se dio sredstava donirati u humanitarne svrhe.

Prijave traju do 19. prosinca.

FB EVENT

 

22. prosinca, Zaprešić – Westgate božićna utrka

Ispred trgovačkog centra Westgate tu će nedjelju startati utrke na pet kilometara, 2,5, štafeta te dječje utrke. Organizator Sportsko-atletski klub Fit označit će start za odrasle u 15:30 sati, a za mališane nešto ranije. Utrka je humanitarnog karaktera.

FB STRANICA

FB EVENT

 

22. prosinca, Kastav – Kastav Advent Trail

Dekorirana božićnim okruženjem, u labirintu bijelih cesta i staza u šumama Loze i Luzine, bez velikih uspona i dužine, ova je utrka na 365 metara visokom brdu iznad Kvarnerskog zaljeva savršen izbor za kraj sezone. Ova utrka odvija se kao dio Kvarner Trailsa, u dvije različite dužine: MACKOV VRH – 17 km/306 m uspona, CARI – 10 km/163 m uspona. Start je u nedjelju u 10 sati na kastavskom Trgu Matka Laginje.

FB STRANICA

KASTAV ADVENT TRAIL

 

26. prosinca, Umag – Ho! Ho! Ho! Run

Utrke na pet i deset kilometara pod nazivom Ho! Ho! Ho! Run, na sv. Stjepana, u četvrtak održat će se po peti put. Organizator, OLIMPIK UMAG Running Team označit će start točno u podne, a za mališane sat ranije, u 11 sati. Sa startom iz centra Umaga, trčat će se krug duž umaške obale. Za 500 natjecatelja s unaprijed plaćenom startninom, osigurana je kapica Djeda Mraza te ručak nakon utrke. Startnina je 50 kuna – potrči s Djedičinim pokrivalom za glavu i doniraj sredstva za nabavku radiološke opreme za Dom zdravlja Umag.

FB EVENT

PRIJAVE

 

26. prosinca, Split – Božićno Novogodišnja utrka

“A di si dan posli Božića?“ pita te Maraton klub Marjan iz Splita, pozivajući na svoju utrku u park-šumu Marjan. Tradicija ove utrke traje već 17 godina, te će se i ovaj put trčati dužine od deset i 3,2 kilometra. Start je na Sjevernim vratima u četvrtak u 11 sati.

FB EVENT

PRIJAVE

 

26. prosinca, Koprivnica – Štefanjska večernja utrka grada Koprivnice

Dan nakon Božića, u četvrtak na Štefanje na glavnom koprivničkom, Zrinskom trgu u 18 sati prvi će put startati Štefanjska večernja utrka grada Koprivnice. Atletski klub Koprivnica organizira ju u sklopu Koprivničke bajke. Staza dužine četiri kilometra vodit će najužim središtem grada. Osim troje najbržih, nagrađivat će se i najmlađi i najstariji sudionik utrke, najotkačenije božićno-maskirani sudionik, te oni koji taj dan slave imendan.

Prijave se obavljaju na adresu atletski.klub.koprivnica@gmail.com ili na dan utrke od 17 sati.

FB EVENT

 

28. prosinca, Gazije – Božićni Krndija Trail

Sportsko rekreacijski klub “Baraber extreme team” Belišće uvijek rado ugošćuje svoje prijatelje iz trailaških i trkačkih krugova diljem Hrvatske i šire. Posebice na ovoj utrci u blagdanskom ozračju. Ovo posljednje, 10. kolo Slavonsko-baranjske trail lige za 2019. godinu, startat će u subotu u osam sati. Imat će dvije kategorije – Dugu od 25 km/800 m visine, te Kratku od 15 km/500 m visine.

Događaj će se odvijati kao i svake godine u Gazijama u planinarskoj kući “Tivanovo“, a svi koji se prijave i uplate depozit od 100 kuna do 18. prosinca, osiguravaju si startni paket.

FB EVENT

PRIJAVA

29. prosinca, Slatina – Slatinski biser – utrka vinogradima

Posljenju nedjelju u godini trči se četiri kilometra slatinskim vinogradima, odnosno zemljani putem, travom i makadamom. Organizator Udruga MOTIV proglasit će start točno u podne na Vidikovcu, a najbrža i najbrži osvojit će pjenušac Slatinski biser. Prijave traju do 26. prosinca u ponoć, a kotizacija će se plaćati u vidu dobrovoljnog priloga u humanitarne svrhe.

FB EVENT

 

31. prosinac, Zagreb – Sylvester – Zagreb run

U zagrebačkom parku Ribnjak strastveni trkači Silvestrovo, odnosno staru godinu ispratit će trčeći. Organizator Atletski klub Fit označit će start u 18:30 sati, tako da nakon utrke stigneš u miru na doček Nove 2020. Trčat će se tri kilometra, konkretno tri kruga po jedan kilometar. Na kraju trećeg kruga ulazi se u cilj. Za startninu od 100 kuna (do 29.12. ili do popunjenja limita) dobit ćeš unikatnu finišersku medalju, božićnu kapicu i traku za glavu s logom utrke. Broj natjecatelja je limitiran na 300.

FB EVENT

PRIJAVE

 

 1. siječnja 2020., ponoć, Varaždin – Novogodišnja utrka

Novogodišnja utrka – Varaždin 2020 održat će se čak 42. put. Stoga, s punim se pravom može reći da se radi o tradicionalnoj ponoćnoj novogodišnjoj utrci gradskim ulicama. Odvijat će se u vidu trčanja ili nordijskog hodanja u dužini 4,8 kilometra. Organizira ju Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, a utrka je ujedno i prva u godini kao dio Kupa sjeverozapadne Hrvatske.

FB EVENT

PRIJAVE

 

 1. siječnja 2020., podne, Zagreb – Nova na Savi

Atletski klub Maksimir poziva te na triježnjenje točno u podne na Novu godinu, da kraj Boćarskog doma startaš u 2020. godinu. Stazu će činiti krug po nasipu, preko Savskog mosta i Mosta slobode, a iznosit će pet kilometara.

Prijave traju do utorka, 31. prosinca u 15 sati. Startnina iznosi 30 kuna.

FB EVENT

 

Piše: Martina Maloča
Foto: bigstockphoto.com

- Marketing -

Nema postova za prikaz