DOGOVOR KUĆU GRADI

Novogodišnjom utrkom u Varaždinu počinje Kup sjeverozapadne Hrvatske

Predstavnici organizatora cestovnih utrka u tri županije, Varaždinskoj, Međimurskoj i Koprivničko-križevačkoj, odlučili su pokrenuti Kup sjeverozapadne Hrvatske. Radi se o natjecanju u kojem bi se bodovali nastupi trkačica i trkača na utrkama u ove tri županije i u konačnici dobili najuspješniji natjecatelji. Ideja novog natjecanja je omasovljenje utrka u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske.

Na sastanku održanom u prostorijama varaždinskog Atletskog kluba Sloboda  dogovoreno je da će u prvom izdanju Kupa u 2015. godini biti 18 utrka.

Kup počinje varaždinskom Novogodišnjom utrkom (1. 1.), a nastavlja se ludbreškom utrkom Centrum Mundi (22. 3.), Dravskim ultracrossom (6. 4.), utrkom Hagemann u Družbincu (19. 4.), Županijskim polumaratonom Križevci – Kalnik te Gorčenskim maratonom (oba 1. 5.), krosom u Frkanovcu (9. 5.), Utrkom grada Čakovca (27. 5.), Cross utrkom Lančić – Knapić (7. 6.), novom utrkom u Nedelišću (13. 6.), brdskom utrkom Ivančica (20. 6.), utrkom u Ivanovcu (25. 6.), Utrkom grada Murskog Središća (29. 8.), Varaždinskim polumaratonom (20. 9.), Memorijalnom utrkom Josip Putar u Lepoglavi (27. 9.), Memorijalnom utrkom Ivan Sokač u Poljani Biškupečkoj (4. 10.), utrkom u Bedencu (17. 10.) i Utrkom grada Koprivnice (8. 11.).

Za plasman u Kupu sjeverozapadne Hrvatske natjecatelji će morati sudjelovati na najmanje pet utrka, a bodovat će im se 14 najboljih utrka od ukupno 18. Pobjednik utrke će dobiti 50 bodova, drugi 46, treći 43, četvrti 41, peti 40 i redom po bod manje, a nakon 44. mjesta svi ostali po 1 bod. Na kraju sezone nagradit će se troje ukupno najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji te po troje najboljih u sedam muških i pet ženskih starosnih kategorija.

Proglašenje najboljih svake bi godine bilo u drugoj županiji, a za prvi Kup sjeverozapadne Hrvatske u planu je proglašenje u Nedelišću 21. studenog 2015. u sklopu humanitarne akcije u više sportova pa tako i s humanitarnom utrkom u Sportskom parku Trate.

Uz aktivnosti na organizaciji vlastitih utrka organizatori pojedinačnih utrka koje su u kalendaru Kupa sjeverozapadne Hrvatske nemaju dodatnih obveza osim financijske participacije od 200 kuna za nagradni fond Kupa te dostave rezultata svojih utrka radi obrade za poredak trkača i trkačica u Kupu. Za provođenje Kupa sjeverozapadne Hrvatske izabran je Organizacijski odbor sa po dva predstavnika iz svake županije.

 Iz Koprivničko-križevačke županije to su Branko Zorko i Draženko Kovačić, iz Međimurske Dragan Nedelkovski i Ivan Blažek te iz Varaždinske Ivan Domislović i Josip Jakop. Obradu i bodovanje Kupa radit će Krunoslav Borovec, tajnik Trkačkog kluba Marathon 95 iz Varaždina, inicijator Kupa sjeverozapadne Hrvatske.

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz