KAJ TRIATLON

Održan 18. Zagorski triatlon

U nedjelju 30. lipnja 2019., kod sportskog centra Gornja Stubica i na jezeru Bajer u Bedekovčini, uspješno je održan 18. Zagorski triatlon – kup Hrvatske apsolutno u sprint triatlonu i mini akvatlonu za početnike. Uz te glavne utrke bile su još u programu sljedeće promo utrke: akvatlon za kadete, utrka djece i građana u trčanju.

 

Prvo su nastupali najmlađi akvatlonci: početnici A i B koji su 100m plivali i 500m trčali te kadeti koji su imali 375m plivanje i 1.4km trčanje. U kategoriji početnika i početnica te ukupno pobjedu u toj utrci odnio je Patrik Dinjar iz TK Rudolf Perešin. Ovo je bio njegov prvi nastup na ovakvoj utrci pa mu želimo još puno novih i da se u budućnosti možda okuša i u triatlonu. Osim Patrika, pobjedu za TK Rudolf Perešin odnjela je i njegova mlađa sestra Helena Dinjar u kategoriji početnica A te Petar Hren u kategoriji početnika A. U utrci akvatlona za kadete najbrži bio je Tin Rebić iz TK Swibir.

Glavna utrka dana bila je sprint triatlon koja uključuje 750 m plivanja, 20 km bicikla i 5 km trčanja. Kao i obično plivački segmet utrke se održao na Bedekovčanskim jezerima, nakon čega se biciklistički dio vozio od jezera Bajer do sportskog centra Gornja Stubica gdje se završilo sa zadnjim segmentom utrke, trčanjem.

Pobjednik utrke bio je poznati slovenski triatlonac Matija Meden iz 3KM Maribor, drugi Martin Štefan iz TK Zrinski i treći Tin Kaurić iz TK Velika Gorica..

Kod žena prvo mjesto osvojila je članica TK Rudolf Perešin Marija Lukina, koja je ponovila ovaj uspijeh iz 2016. godine. Druga je bila Dunja Gorup iz TK Maksimir i treća Ana Šumah iz Slovenije (TK 3KM).

U sprint triatlon utrkci također su se natjecale i štafete od kojih je najbrža bila također domaća štafeta “METALIS” (u sastavu Matija Lukina, Marko Đurđević i Stjepan Martinić). Druga je bila štafeta: SLJEMENAŠI(CA) a treća VK ZAGREB. Štafeta TK Rudolf Perešin (u sastavu: Marija Borovec, Krunoslav Borovec i Stela Cvetković) zauzeli su 4. mjesto.

Poslije sprint triatlon utrke održane su još i promotivne utrka djece i građana u trčanju.

Službeni rezultati

Facebook stranica organizatora

PR

Nema postova za prikaz