HALF U POREČU

Održan Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč

Pobjednici danas održane utrke Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska su Slovenci Lara Rajterič koja je utrku završila za 4 sata i 25 minuta te Matevž Nunar koji je utrku završio za 3 sata i 59 minuta, što je brže nego pobjednik prošle godine. Drugoplasirani, također Slovenac, Tim Gošnjak prvi je prošao kroz cilj i bio je najbrži na biciklu, no imao je ukupan rezultat svega 20 sekundi slabiji od ukupnog pobjednika Nunara. 

Na drugom porečkom Ironman 70.3 natjecanju nastupilo je 1.500 natjecatelja u 1.9 km plivanja, 90 km bicikliranja te 21.1 km trčanja. Utrka je započela, u Zelena Resortu, ispred hotela Parentium Plava Laguna dionicom plivanja, nastavila se ispred Hotela Molindrio Plava Laguna, od kuda je krenula biciklistička trasa sve do Funtane pa da Višnjana i natrag po zatvorenim dionicama Istarskog Ipsilona. Posljednja etapa bila je ona trkačka od Hotela Molindrio preko Plave Lagune, centra grada i natrag i tako u dva kruga. Pobjednica Lara Rajterič je poručila: „Bilo mi je super, trkačka dionica bila mi je najzahtjevnija, iako sam se jako puno pripremala“.

Iza Gorana Vrusa, direktora utrke je puno dobro obavljenog posla pa je poručio kako je zadovoljan s drugim po redu porečkim Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska : “Zadovoljni smo jer smo nakon prve utrke koja je bila lani uspjeli organizacijski podignuti ljestvicu, dovesti još više natjecatelja te rasprodati utrku tri mjeseca prije starta. Opet smo pokazali da možemo na najvišem nivou održati ovako kompleksnu utrku zahvaljujući organizaciji Plave Lagune te uz pomoć sponzora. Zahvaljujem cijelom organizacijskom timu na dobro odraženom poslu te velikom broju volontera koji su se priključili. Atmosfera je bila fantastična, unatoč promjenjivom vremenu, zahvaljujem lokalnoj zajednici na potpori koju su nam dali. Plava Laguna sve je više orijentirana prema sportu, predstavili smo i poseban brend Plava Laguna sport te se za sljedeću godinu može očekivati još bolja utrka.“, istaknuo je direktor utrke Goran Vrus.

Najbolje plasirana natjecateljica iz Hrvatske bila je Dajana Pechtl, ukupno treća u poretku i najbrža na plivanju, koja je poručila da joj je bilo jako lijepo na ovoj utrci. Kao malena je dolazila često u Poreč, a ovo je prvi puta da se ovdje natječe. Jako se dobro pripremala za utrku, a najviše je uživala u dionici plivanja jer je ta disciplina i inače njezina najveća snaga.

Više informacija:

https://www.facebook.com/ironman70.3Croatia

https://www.instagram.com/ironman70.3croatia

Nema postova za prikaz