KRATKO ALI DIVLJE

Rekordan 7. Divlji triatlon u Prelogu

Protekle je nedjelje u organizaciji DŠR Sportikus iz Preloga održan rekordni sedmi po redu Divlji triatlon, supersprint distanca koja se sastoji od od 375 m plivanja, 10 km bicikla i 2,5 km trčanja.

 

Dionica plivanja održala se na šoderici Cirkovljan, 10 km bicikla odvoženo je na relaciji šoderica – Otok, dok je dionica trčanja nastavljena na nasipu uz jezero. Broj natjecatelja nadmašio je sva očekivanja. Ove godine sudjelovalo je 86 natjecatelja, od kojih 18 žena, a čak 28 su bili rekreativni sportaši koji su prvi puta isprobali triatlon, što je zapravo bio i cilj ovog projekta.

Osim po brojnosti, ovogodišnji triatlon ćemo pamtiti i po sudjelovanju našeg veslača reprezentativca, dvostrukog svjetskog i europskog prvaka i dvostrukog osvajača srebrnog odličja na Olimpijskim igrama Damira Martina. On je u sklopu priprema za svjetsko prvenstvo trenirao u SRC DG Sport u Prelogu i jezeru HE Donja Dubrava i u dogovoru sa svojim trenerom odlučio nastupiti na našem triatlonu. Svima je bila čast sudjelovati uz takvog sportaša i osobu. Damir je nakon plivanja i vožnje bicikla držao prvo mjesto, ali iskustvo vrhunskih triatlonaca iz Koprivnice došlo je do izražaja na trčanju tako da je na kraju završio na 4. mjestu.

Damir Martin
Damir Martin

Prvo mjesto pripalo je Franu Tisaju (TK Petar Zrinski Zagreb) , nakon kojeg je u cilj ušao Martin Štefan (TK Petar Zrinski Zagreb) i treći Denis Pleše (TK Petar Zrinski Zagreb). Od onih koji su prvi puta sudjelovali na triatlonu najbolji su bili Sebastian Krznarić, zatim Antonio Turk i Beć Luka.

Kod žena najbrža je bila Danijela Krobot (TK Kotoripski Begači); druga je stigla Marina Obelić (AK Varaždin), a treća Sonja Kreč (AK Varaždin)

Nakon utrke nastavljeno je druženje i proglašenje pobjednika na Marini Prelog, te dodjela priznanja svim sudionicima ove triatlonske manifestacije.  Glavni pokrovitelj utrke bila je Zajednica sportskih udruga grada Preloga, dok su mnogobrojni sponzori osigurali nagrade za najbolje triatlonce: Huni bike shop, trgovina Beciklin, SRC DG sport, OPG Verli, OPG Režek, pizzeria Ro-Sa, autopraonica Kapljica, gradska kavana Lovac, bistro Holiday, fast food Pozitiva, Lido Bar, Zagrebačka Pivovara, Kraljevske slastice Cvek, mesnica Kiš, uz nesebičnu pomoć mnoštva volontera (mjeritelji vremena, kuhari, BK Prelog, fotografi, redari, pomagači). Za sigurnost na stazi pobrinuli su se članovi HGSS stanice Čakovec.

Organizatori su bili pozitivno iznenađeni rekordnim brojem sudionika što govori dovoljno o sve većoj popularnosti triatlona, kao i njegovih pojedinačnih disciplina, što trčanja, biciklizma ili pak plivanja, koje se sve više prakticiraju kao rekreacija i zdrav način života. Zbog toga je pohvalno da se organiziraju ovakvi lokalni sportski događaji i iz godine u godinu dobivaju na brojnosti. Pohvale organizatorima na uspješno održanoj utrci i veselimo se još brojnijem 8. Divljem triatlonu sljedeće godine!

Rezultati

Foto: Ivan Frančić / Davor Krčmar

 

 

 

Nema postova za prikaz