ODLIČAN REZULTAT

Korčula – Andrej Vištica obranio titulu po 12. put

U nedjelju je na Korčuli održano Prvenstvo Hrvatske u srednje dugom triatlonu na kojem je Andrej Vištica po 12. put osvojio naslov državnog prvaka. Nakon 1900 m plivanja podno zidina korčulanskog starog grada, Vištica se našao na 3. mjestu s oko dvije minute zaostatka za vodećim Petrom Matićem.

 

Biciklistička staza je vodila do Vela Luke, a u povratku se išlo preko Smokvice i Čare. Već na prvom usponu prema Pupnatu, Vištica je preuzeo vodstvo, a jedini koji je donekle mogao pratiti tempo bio je Silvije Tomac iz zagrebačkog “TK Maksimir”. Na kraju 90 kilometara dugog biciklističkog segmenta Vištica je imao 1:20 minuta prednosti tako da je borba za titulu još uvijek bila otvorena. Tomac je poznat kao odličan trkač, ali ovaj put je platio danak prejakoj vožnji bicikla. Vištica je na završnom polumaratonu učvrstio svoju prednost i u cilj ušao kao prvi nakon 4:06 h, Tomac je u cilj ušao 6 minuta kasnije, dok je 3. mjesto na postolju zauzeo Dalibor Vujević iz „TK Sisak“.

– Silvije mi se prošle godine približio na manje od minutu tako da sam znao da ove godine moram podići ljestvicu ako želim do nove pobjede. Popravio sam svoj prošlogodišnji rezultat za četiri minute što mi ulijeva samopouzdanje uoči glavnih utrka ove sezone. Nije loše za jednog 40-to godišnjaka, – izjavio je Vištica nakon utrke.

Andreja već idući vikend čeka međunarodna utrka „No limits triathlon“ u Podgorici, a 4. lipnja u Hamburgu na Europskom Ironman prvenstvu napada plasman na svjetsko prvenstvo i još jedan hrvatski rekord.

PR tekst

Nema postova za prikaz