ZAGRIJAVANJE ZA NOVU SEZONU

Osječki Pampas bit će start za trailere i canicrossere na utrci dravskim krajolikom – Neptun Trailu

Ako ti se s podizanjem temperature, podiglo i raspoloženje za trčanje, a ne znaš što bi i kamo bi sa sobom ovaj vikend, osječki Pampas destinacija je za tebe. Veljača je i svi smo polako spremni za početak nove trail sezone. Zato je tu SRK Žuti šešir koji organizira prvo kolo Slavonsko-baranjske Trail Lige pod nazivom Neptun Trail.

 

Osim toga, ova je utrka i drugo kolo Canicross Croatia trail lige, stoga su pozvani i svi oni koji uživaju trčati u paru sa svojim najboljim četveronožnim prijateljima. Njih u subotu, 9. veljače čeka staza od šest kilometara koja starta iz dvorišta Udruge “MOGU” te ih vodi obalom Drave.

Također, i ostale dvije kategorije, od 21 i od 12 kilometara startaju s iste pozicije na Pampasu te slijede tok Drave po neravnom terenu odnosno single tracku. Staza će biti označena trakicama, planinarskim markacijama i drugim oznakama.

Duga utrka kreće u 10 sati, a krajnja joj je točka novi cestovni most kod Petrijevaca, po čemu se natjecatelji okreću i istom rutom natrag, zaokružuju svoju polumaratonsku dužinu.

Kratka utrka starta 15 minuta kasnije, trči se istom trasom, no ne čak do petrijevačkog mosta, nego se okreće već kod ušća Karašice u Dravu. Canicross kategorija ima start u 10.30 sati.

Sudeći prema prijavama, očekuje se dosad rekordnih 200 sudionika, a prijave su moguće i na startu ili putem stranice. Startnina iznosi samo 70 kuna. Stoga, dobro se obuci i zagrij prije starta, pa na Neptun Trailu razbudi svoje tijelo od zimskog sna za novu sezonu, a u cilju te očekuju finišerska medalja i pizza party.

Piše: Martina Maloča

Nema postova za prikaz