SVI NA ŠODER

Poziv na GRAVELMAN ZAGREB 2020

Gravelman Zagreb 2020 novi je projekt ekipe iz Segment21 tima, koji je ove godine organizirao već dva vrlo zanimljiva i posjećena brdsko-biciklistička maratona – “xcmOccupy Samobor” i “The Capital” na zagrebačkom Sljemenu.

 

Ovog puta napravljen je odmak od klasičnog brdskog biciklizma i sve je pomaknuto u gravel smjeru – novu vrlo zanimljivu granu biciklizma, a koja u novije vrijeme okuplja sve veći broj pobornika, zadržava postojeće bicikliste u svom smjeru, privlači nove rekreativce koji se ne mogu odreći prednosti koje nosi vožnja u prirodi te uključuje i cestovne bicikliste koji polako otkivaju prednosti off road vožnje.

Gravel je dakle u direktom prijevodu s engleskog – šljunak, a i to je, uz asfalt, podloga po kojoj se vozi – dakle tehnički nije zahtjevno. Međutim gravel je svoju popularnost stekao više karakterom vožnje i povratkom izvorima i korijenima nekadašnjih vožnji s kojima smo svi krenuli.

Današnji bicikli usko se segmentiraju za određene discipline, a gravel bicikli su baš ono što smo nekada imali kao djeca – jedan bicikl za sve pustolovine – makadamske puteve, cestu, dobro utabane zemljane puteve i sve između. U takvim vožnjama dan je mirisao na pustolovinu jer nikad nismo znali gdje ćemo završiti, koliko kilometara napraviti i kada se vratiti – baš taj nesputani osjećaj učinio je gravel izrazito popularnim u posljednjih nekoliko godina.

Kako bi utrku približili ljudima, jer ona je uistinu najbolja platforma za one koje žele otići na vožnju, a ne znaju gdje, kada i kako – ili samo ne žele ići sami – ekipa iz Segmenta21 izokrenula je već uvriježeni koncept gdje se natjecatelji utrkuju jedni protiv drugih i izmislila – POTJERU. Naime na GRAVELMANU natjecatelji startaju svi zajedno, a s vremenskim odmakom započinje i potjera koja za zadaću ima prestići što više natjecatelja na ruti dugoj 100km. Natjecateljima je zadatak doći u cilj utrke ispred potjere ne bi li osigurali status GRAVELMAN-a. Svi koje potjera sustigne, naravno mogu nastaviti vožnju, ali pri ulasku u cilj imaju status FINISHER-a.

Da bi sve bilo zanimljivije potjera je sastavljena od naših sportskih zvijezda, pa će vas tako pokušavati prestići poznati veslački par – braća Sinković, zatim Filip Kvasina poznati hrvatski biciklist i još neke zvijezde koje za sada nisu otkrivene.

Osim toga utrka ima i dobrotvorni karakter. Naime, organizatori su se dogovorili s udrugom Crveni nosovi da će svaki kilometar koji odvezete prije nego li vas stigne potjera preračunati u kune po sistemu 1 km=1 kn kako bi pomogli bolesnoj djeci. Dakle, vi pedalirate, a svi zajedno skupljamo sredstva.

Uz spomenute zvijezde u potjeri, utrku podržavaju i poznata lica iz showbiz-a poput Renea Bitorajca, Saše Bunete i Vedrana Mlikote, a naša najuspješnija atletičarka Sandra Perković nije odoljela pokazati svima kako se to radi pa očekujte i uragan sa ženske strane. Svi oni zajedno znojit će se s vama i pokušati pobjeći potjeri ne bi li skupili što više sredstava.

Utrka će se održati 20. 9. 2020. na zagrebačkom Bundeku uz suradnju s mnogim partnerima projekta – Zagrebačkom pivovarom, Zagrebačkim holdingom, Radio Antenom, Keindl sportom, HF-om i drugima. Dođite na Bundek, vozite bajk, postanite Gravelman, budite zdravi i prikupite sredstva za Crvene nosove.

Vidimo se!

DODATNE INFORMACIJE

- Marketing -

Nema postova za prikaz