OPORAVAK BEZ ŠEĆERA

[PROMO] REGEN LITE – Tako lagan da pluta – za brzi oporavak

Zvuči li ti naslov kao reklama za proizvod s malo šećera i masnoća koji ti čudesno pomaže na putu do vitke linije? Ako je tako, to nije bila naša namjera. U ovom članku želimo predstaviti novi proizvod NDURANZ Regen Lite te objasniti kome je namijenjen i kako djeluje.

 

Što jesti nakon treninga? Evo što kažu iz NDURANZ-a

– Prije svega, na temelju potražnje odlučili smo ponuditi drugačiji proizvod. Znamo da sportašima za regeneraciju trebaju ugljikohidrati, no isto tako osobe na posebnim dijetama možda u trenutnoj ponudu ne mogu pronaći prikladan proizvod za sebe. Predstavljamo novi regeneracijski napitak Regen Lite, koji gotovo da ne sadrži ugljikohidrate/šećere tj. vrlo  precizno, na 100 grama sadrži samo 2,2 grama ugljikohidrata iz šećera.

Mali sadržaj ugljikohidrata zamjenjuje izuzetno kvalitetan izolat bjelančevina sirutke i posebna mješavina elektrolita. Dakle, ako tražiš visokokvalitetni regeneracijski napitak, a uz to paziš na unos ugljikohidrata i želiš smanjiti unos kalorija, onda je regeneracijski napitak Regen Lite idealan izbor!

A što s ostalima koji nisu na posebnom režimu prehrane i nije im cilj ograničavanje unosa ugljikohidrata, je li regeneracijski napitak Regen Lite prikladan i za njih?

Naša Andreja komentira: “Istrčala sam osam laganih kilometara, otkucaji srca su ostali u zoni udobnosti, ali svejedno sam znala da sam kroz dan unijela premalo bjelančevina (iako više nego dovoljno ugljikohidrata). Zbog vrućine sam se i snažno znojila. Tada sam pomislila na Regen Lite, koji će mi osigurati sve što trebam neposredno prije spavanja. Dodani elektroliti (magnezij, sol, kalij, kalcij) pobrinut će se za optimalnu hidraciju i osigurati da tijelo ostane u ravnoteži s dovoljno energije.”

 

Bjelančevine nakon treninga

Već ptice na grani znaju da su bjelančevine namijenjene za regeneraciju na dugi rok, sportaševi najbolji saveznici, jer od njih su sastavljeni mišići. Zato je važno da nakon treninga tijelu osiguramo dovoljnju količinu kvalitetnih bjelančevina. Naravno možemo ih dobiti “normalnom” hranom, no s današnjim tempom života to je često vrlo teško. Napitak za regeneraciju (s ugljikohidratima ili ne) potrebno je unijeti odmah nakon treninga, ne nakon pola sata ili jednog sata.

Kao što smo već spomenuli, regeneracijski napitak Regen Lite sadrži visoko kvalitetni izolat bjelančevina sirutke. I premda nema znanstvenih dokaza da izolat sirutke stvarno ima bolji utjecaj na regeneraciju od koncentrata, tvrtka Nduranz se i na temelju intolerancije na laktozu kod pojedinih sportaša, odlučila za tu ovu vrstu bjelančevina. Tvrtka Nduranz htjela je prvenstveno postići da su njihovi proizvodi proizvedeni u pogonu u kojem je izvor sirutke provjeren, profil aminokiselina adekvatan, a način obrade čuva sve proteinske frakcije.

Važnost elektrolita

Svi znamo kako se za vrijeme treninga znojimo i tako gubimo tekućinu i elektrolite. No ne u takvoj mjeri kao što smo mislili prije. Budući da je elektrolitski sastav znoja dosta drugačiji od onog u krvi, tvrtka Nduranz u napitke za regeneraciju Regen i Regen Lite dodala je samo elektrolite koje uistinu gubimo znojenjem. Ili točnije, dodala je elektrolite u količinama i sličnog sastava kao znoj većine ljudi.

 

“Učestalost ostalih elektrolita u znoju je zapravo vrlo malena te ih skoro i nije potrebno nadoknaditi. S dehidracijom, koncentracija elektrolita raste, zato su više dostupni” – dr. Tim Podlogar

 

Za što je prikladan napitak za regeneraciju Regen Lite

Regeneracijski napitak Regen Lite je prikladan:

  • Za sve one koji se drže posebne dijete s ograničavanjem unosa ugljikohidrata.
  • Za sve lakše treninge kod kojih je potrošnja kalorija mala.
  • Za lagan obrok tijekom dana (s obzirom na to da je odličnog okusa, može biti i umjesto deserta).
  • Za prilike kada je potrebno izgubiti koji kilogram (npr. prije većih natjecanja).
  • Kao obrok prije spavanja.

 

Kome regeneracijski napitak Regen Lite nije prikladan

Regeneracijski napitak Regen Lite svakako nije prikladan za one koji imaju više od jednog treninga dnevno tj. imaju za regeneraciju manje od osam sati. Tada je naime unos ugljikohidrata od izuzetnog značenja. Za takve sportaše dostupan je napitak za regeneraciju Regen, koji sadrži 30 g bjelančevina i 50 g ugljikohidrata.

 

Unos kalorija i dobivanje mišićne mase

Kao sportaši, za vrijeme treninga gubimo puno kalorija, no to ne znači da ne možemo dobiti na tjelesnoj masi, koja nam može pokvariti rezultat na sljedećem natjecanju. Veći postotak tjelesne masnoće najčešće znači i slabiji rezultat.

Uz gubitak težine vrlo je važno da unosimo dovoljno bjelančevina. Neka istraživanja pokazuju da uzimanje bjelančevina tri puta na dan povoljno utječe na rast mišićne mase. Osim toga, unos oko 40 g bjelančevina prije spavanja poboljšava regeneraciju i ubrzava sintezu bjelančevina.

 

Zašto koristiti regeneracijski napitak Regen Lite umjesto drugih napitaka za regeneraciju

Regeneracijski napitak Regen Lite ima većinu prednosti regeneracijskog napitka Regen, kojeg je tvrtka Nduranz razvila i za vrhunske sportaše.

Prva prednost je visokokvaliteni izolat bjelančevina sirutke koji sadrže cijeli spektar aminokiselina, koje tvoje tijelo treba za obnovu i izgradnju mišića. Izolat je proizveden pod strogim nadzorom i sadrži samo najčistije sastojke, što je u svijetu proteinskih prahova danas rijetkost. Zbog svog sastava ove su bjelančevine prikladne i za one koji nakon konzumiranja proteinskih pripravaka iz sirutke imaju probavne probleme.

Druga prednost proizvoda je posebna mješavina elektrolita koju je tvrtka Nduranz razvila na temelju brojnih testiranja i znanstvenih istraživanja. Cilj je da tijelo ne zasićujemo  elektrolitima koje mu ne trebaju, već da nadoknadimo samo one koje uistinu gubimo znojenjem.

Regeneracijski napitak Regen Lite zbog svoje lakoće, koja je posljedica izuzetno niskog sadržaja ugljikohidrata, napravljen je posebno za one trenutke kada je niski unos ugljikohidrata optimalna strategija prehrane.

Pročitajte i ovo:

Sportska prehrana za vrijeme i nakon treninga – Upoznaj Nduranz

Hrana za bržu regeneraciju mišića

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz