OVAJ PUT BEZ BLATA

Prvenstvo Hrvatske u krosu: dominacija trkača i trkačica iz AK Agram

Nakon nekoliko godina državno prvenstvo u krosu vratilo se sa sjevera Hrvatske u Istru – u Labinu su natjecanje organizirali AK Albona i AK Kvarner. Nastupilo je više od 500 trkača i trkačica iz 20-ak klubova, od mlađe kadetskog do seniorskog uzrasta. Prekrasno proljetno vrijeme, suha staza i dobra atmosfera krasili su ovo natjecanje.

 

U Parku skulptura Dubrova nadomak Labina održalo se ukupno 12 utrka, od čega su četiri bile seniorske – klasično, za žene utrke na 4 i 8 km, a za muškarce na 4 i 12 km. U ukupnom poretku i zbroju bodova iz svih muških i ženskih, kadetskih, juniorskih i seniorskih utrka, prvo mjesto pripalo je AK Agram, drugo AK Kvarner, a treće AK Dinamo-Zrinjevac.

Poredak žene

Natjecanje je otvorila ženska seniorska utrka na 4 km. Sudjelovalo je ravno 40 trkačica iz 11 klubova, a zanimljivo je bilo vidjeti apsolutnu dominaciju djevojaka iz AK Agram – u prvih deset pozicija njih je bilo osam. Pojedinačno je najbrža bila Katarina Vukančić.

Poredak ekipa:
1. AK Agram (Katarina Vukančić, Tajana Židov, Matea Matošević Hačić)
2. AK Svetice (Marija Primorac, Valentina Valjak, Mirja Pavić)
3. AK Dubrovnik (Martina Đođo, Helena Gleđa, Ines Bašić)

Sličan je poredak bio i na ženskoj seniorskoj utrci na 8 km, na kojoj je nastupilo 25 trkačica iz sedam klubova. Pojedinačnu pobjedu uvjerljivo je odnijela Matea Parlov.

Poredak ekipa:
1. AK Svetice (Matea Parlov, Nikolina Stepan, Anda Tomaš)
2. AK Agram (Katarina Vukančić, Matea Matošević Hačić, Sonja Škevin)
3. AK Dubrovnik (Tea Faber, Maja Urban, Valentina Šćur)

U ukupnom ženskom poretku, kad su se zbrojili bodovi utrka svih uzrasta, prve su djevojčice i djevojke iz AK Agram, druge iz AK Svetice, a treće je mjesto pripalo AK Dinamo-Zrinjevac.

Poredak muškarci

U muškoj seniorskoj utrci na 4 km nastupilo je 66 trkača iz 15 klubova, a utrka je bila brza i napeta – prva trojica ušla su u cilj unutar pet sekundi. Prvo je mjesto osvojio Petar Bratulić.

Poredak ekipa:
1. AK Agram (Petar Bratulić, Filip Svalina, Bruno Erent)
2. AK Kvarner (Marino Bloudek, Matjaž Štafnel, Marino Jukić)
3. AK Rudolf Perešin (Andrija Palička, Bruno Kos, Matija Lukina)

Najduža utrka cijeloga natjecanja bila je muška seniorska utrka na 12 km. Dečki su trčali 12 krugova po parku, a najbrži od svih bio je Filip Svalina.

Poredak ekipa:
1. AK Kvarner (Goran Grdenić, Antun Rudolf Pavelić, Ivan Dračar)
2. AK Agram (Filip Svalina, Petar Bratulić, Domagoj Jakopović)
3. AK Dinamo-Zrinjevac (Tomislav Novosel, Silvije Tomac, Tomislav Kukec)

Ukupni pobjednici muškog dijela natjecanja su dječaci i dečki iz AK Agram, drugo mjesto osvojio je AK Kvarner, a treće AK Međimurje.

Čestitamo svima!
REZULTATI

Martina Đođo / 3sporta.com

- Marketing -

Nema postova za prikaz