JOŠ MALO

Varaždin čeka trkače – dođi na 24. JOMA Varaždinski polumaraton!

Photo: 3sporta.com // Đ. Kuzminski

Još nas malo više od dva tjedna dijeli od 24. izdanja jednog od najpopularnijih hrvatskih polumaratona, utrke koja se već 24. put održava u Varaždinu. Ove će godine barokni grad u nedjelju 16. rujna stati – i pričekati da trkačice i trkači završe svoju utrku.

 

 

Varaždinska je utrka više puta mijenjala lokaciju starta i cilja, a i samu stazu. No prvi počeci bili su upravo na ovom mjestu gdje je prije nekoliko godina utrka vraćena – na trg pored “Vame”.

Okupljanje i preuzimanje startnih brojeva je na Kapucinskom trgu, a start na cesti pored njega. Već nakon nekoliko stotina metara, staza trkače vodi u baroknu jezgru, pored županijske palače, preko Franjevačkog trga do samog centra Varaždina – Korza. Nakon toga trči se pored katedrale, gimnazije, do željezničkog kolodvora. Staza tamo skreće na sjever prema kvartu Banfica, a onda se ponovno vraća u grad.

Trči se i pored najpoznatije varaždinske  znamenitosti – Starog grada. Kada trkači prođu pored njega, za one na 5 km utrka uskoro završava, a polumaratonci nastavljaju na jug, prema izlazu iz grada.

 

>>> Varaždinski polumaraton – utrka za obitelji i prijatelje

 

Kada se s ruba grada vrate ponovno u centar, još će jednom protrčati dijelom staze kojom su i krenuli – pored željezničkog kolodvora, preko Banfice, pored Starog grada i u cilj na Kapucinskom trgu.

Staza je u potpunosti zatvorena za promet, a o visinskom profilu se nema što pisati – on je gotovo ravan. Varaždin je ravničarski grad u kotlini rijeke Drave i tu brda nema. 🙂

Varaždinsku utrku krasi odlična organizacija i dugogodišnja tradicija, a organiziraju ju aktivni trkači i trkačice Trkačkog kluba Marathon 95. I ove godine trkače za vrlo povoljnu startninu čeka sportska JOMA majica, unikatna finišerska medalja, diploma i okrepa. Medalje su doista unikatne, izrađuju ih djeca s posebnim potrebama Centra Tomislav Špoljar, kojem će i ove godine organizatori donirati po 10 kn od svake uplaćene startnine.

Varaždinski polumaraton, utrka na 5 km i utrke za djecu – sve to čeka vas 16. rujna 2018. u Varaždinu. Dođi po dozu dobrih sportskih emocija u predivni Varaždin!

 

 

JOMA majice za trkačice i trkače:

  

 

Promo tekst

 

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz