BREAKING NEWS

Vlada: Odustajemo od kupnje aviona, ulažemo u zdravlje građana

Na hitnoj sjednici Vlade koja je održana rano jutros, donesena je samo jedna odluka – prihvaćena je Strategija zdravog života. Dokument je ovo koji je dugo pripreman, mogli bismo čak reći – u tajnosti.

 

 

Strategija obuhvaća skup mjera i aktivnosti koje će se provoditi diljem zemlje s jednim jedinstvenim ciljem – poboljšanjem općeg zdravstvenog stanja naših građana.

– Alarmantni su podaci o zdravstvenom stanju naših građana. Nevjerojatan je postotak smrtnosti od kardiovaskularnih oboljenja, nevjerojatan je broj pretilih, a osobito pretile djece. Znamo da je prevencija ovih problema moguća kroz rekreaciju i bavljenje sportom. I zato donosimo ovu odluku – nekoliko stotina milijuna koje smo željeli potrošiti za nabavku borbenih aviona, preusmjerit ćemo u zdravlje, odnosno prevenciju. Shvatili smo napokon da sport nije ono što gledamo na televiziji i stadionima, sport treba biti ono čime se svaki od nas i sam bavi. – rekao je premijer, obučen u sportsku opremu, nekoliko minuta prije nego je sve članove Vlade poveo na jutarnje trčanje gradom. Kako smo već napisali, hitna sjednica Vlade održana je 1. travnja.

Saznali smo i neke detalje kako će Strategija zdravog života biti provedena. Smanjit će se PDV na svu sportsku opremu na 5%, Vlada će sufinancirati organiziranje rekreativnih sportskih natjecanja, napraviti sustav školskog sporta, gdje će svako dijete do završetka srednje škole sudjelovati u sportskom klubu, raditi aktivno na promociji rekreacije kroz medije, a ono što je možda i najzanimljivije su “voucheri za sport”. Svaki će zainteresirani građanih preko sustava e-građani moći preuzeti elektronski voucher u vrijednosti od 100 kn mjesečno, koji će moći potrošiti za svoju sportsku aktivnost – plaćanje članarine u sportskom klubu ili fitness centru, startninu za utrku i slično.

Ovo je naravno bila prvotravanjska šala. 🙂

 

- Marketing -

Nema postova za prikaz