Home Trčanje [BERLINSKI MARATON] Kipchoge prvi, ali svjetski rekord još stoji

DOBAR POKUŠAJ
[BERLINSKI MARATON] Kipchoge prvi, ali svjetski rekord još stoji

1.24K
0

Danas je u njemačkoj prijestolnici održan 44. Berlinski Maraton. Za utrku je najavljeno rušenje svjetskog rekorda, no trkačima to ovaj put nije uspjelo, iako ih je priroda počastila dobrom, niskom temperaturom i laganom kišom. Prvi je ispod Branderbuških vrata u cilj utrčao Eliud Kipchoge, a u ženskoj konkurenciji najbrža je bila Gladys Cherono.

 

NW_MgSportSprej2

Eliud Kipchoge, Kenenisa Bekele i Wilson Kipsang najavili su lov na svjetski rekord. Zajedno su ga lovili do 25. km, kad je Bekele počeo padati. Uskoro su odustali i Bekele i Kipsang, a na čelu trke ostali su Kipchoge i Etiopljanin Guye Adola. Kipchoge je slavio s vremenom 2:03:32, Adola je bio drugi s 2:03:46, a na treće je mjesto dotrčao Mosinet Geremew, također Etiopljanin, i njegovo je vrijeme 2:06:09.

Kada su Kipchogea nakon utrke upitali misli li još uvijek da može srušiti svjetsku rekord, rekao je da može i hoće. A mi jedva čekamo nove pokušaje!

 

U ženskoj je trci bilo napeto – prve su tri djevojke utrku završile unutar 30 sekundi. Slavila je Kenijka Gladys Cherono za 2:20:23, druga je bila Etiopljanka Ruti Aga s vremenom 2:20:41, a treće je mjesto zauzela Valary Aiybei, također Kenijka, s 2:20:53. Cherono je pred kraj trke izgledala iscrpljeno i padao joj je tempo, no ipak je uspjela očuvati vodstvo.

Od hrvatskih trkača i trkačica u Berlinu najbrža je bila Nikolina Šustić – osvojila je 24. mjesto u ženskoj konkurenciji s vremenom 2:46:01.

 

Čestitamo svima!

 

P.S. U našoj igri pogađanja pobjednika i njegovog vremena najbliži je odgovor dao Kristifor Mancu, koji je predvidio Kipchogeovu pobjedu s vremenom 2:03:42. Pozivamo pobjednika da se javi u inbox na našem Fb profilu!

 

Autor: Martina Đođo / 3sporta.com

(1243)

Vrijedi pročitati