POSTOLJE VRIJEDNO POBJEDE

Andrej Vištica drugi na teškom IRONMANU WALES

U nedjelju je održano peto izdanje Ironmana u Walesu, na kojoj je Andrej Vištica ostvario povijesni prvi plasman hrvatskih triatlonaca na pobjedničko postolje na službenoj WTC Ironman utrci!

Utrka u Tenbyu je na glasu kao jedna od najtežih u Ironman seriji. Dijelom zbog brdovitih staza na biciklu i trčanju, a dijelom i zbog hladnog i kišnog velškog vremena. Utrka je startala u 7 sati. Jak vjetar je uzburkao more i svima dosta usporio plivanje. U takvim uvjetima najbolje se snašao Britanac Wiltshire koji je 3,8 km plivanja savladao za nešto više od 51 minutu. Andrej Vištica je isplivao u prvoj većoj grupi sa oko 5:30 minuta zaostatka.

Nijemac Thomschke, koji je isplivao u grupi s Višticom, preuzeo je inicijativu na biciklu i već se nakon 40 kilometara našao u vodstvu. Njegov tempo je pratio samo Amerikanac Jesse Thomas. U međuvremenu se Vištica probio sa 7. mjesta na kraju plivanja, do 3. mjesta. Thomschke se pred kraj 180 km duge biciklističke dionice odvojio i u tranziciju ušao sa 3 minute prednosti pred Thomasom i 8:30 min pred Višticom.

Thomschke je brzo platio danak prejakoj vožnji bicikla te je već u prvih 15 kilometara maratona vodeću poziciju prepustio Thomasu, da bi ga 10-ak kilometara kasnije pretekao i hrvatski predstavnik. Unatoč najbržem vremenu maratona od 2:52 sata, Vištica nije uspio značajnije zaprijetiti Amerikancu te je utrku završio na drugom mjestu, dok je Thomschke uspio obraniti mjesto na postolju.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Njemica Anja Beranek ispred Tineke van der Berg iz Nizozemke, te Katje Konschak također iz Njemačke.

Zadovoljan sam mojom izvedbom i drugim mjestom. Nadao sam se pobjedi i dao sve od sebe da do nje i dođem, ali Thomas se danas pokazao kao bolji i zasluženo pobijedio. Ovime rezultatom sam osigurao 1.600 kvalifikacijskih bodova za Havaje 2016., pa sam skoro na pola puta da osiguram kvalifikaciju.” – izjavio je Vištica nakon utrke.

REZULTATI

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz