KAD SE OSTVARI SAN

ANDREJ VIŠTICA EUROPSKI PRVAK U DUGOM TRIATLONU!

U Vichyu u Francuskoj održana je danas utrka iz Challenge serije, koja je ove godine i službeno ETU Europsko prvenstvo u dugom triatlonu (ironman distanci). Naš Andrej Vištica pobijedio je na utrci s vremenom 8:21:17!

Na utrci je nastupio i Marin Koceić i završio je za 8:46:09 na izvrsnom petom mjestu!

U top 5 natjecatelja našli su se još samo Francuzi – Trevor Delsaut koji je bio 6:21 min iza Vištice, Bastie Christophe sa zaostatkom 12:28 min i četvrti Jeuland José sa zaostatkom od 18:19 minuta.

Koceić je isplivao kao peti, a Vištica tek 17. sa zaostatkom od 5:45 minuta. No na njegovom najdražem dijelu triatlona, onom biciklističkom, već nakon 80-tak kilometara Vištica se  probio na prvo mjesto na kojem se povremeno smjenjivao s francuskim natjecateljima.

Na kraju biciklističke dionice imao je prednost od 1:20 min ispred Desaulta. Ovako stečenu prednost zadržao je do sredine trčanja kada je prednost počela rasti – nakon 31 kilometar bila je već 3:19 minuta, da bi do cilja ostvario prednost od 6:21 minuta ispred drugog.

Na utrci su nastupili i Josip Mladin Živković koji je ciljem prošao za 9:51:53 h i ostvario 4. vrijeme u kategoriji. Vladimir Žic je za 10:16:06 h završio svoj prvi dugi (ironman) triatlon. Od žena iz Hrvatske na utrci je nastupila Kristina Škevin i završila je na 24. mjestu s vremenom 11:27:05 h kao treća u kategoriji.

Rezultati

Službena stranica Challenge Vichy

 

 

 

Autor: 3sporta / izvor fotografije: Andrej Vištica

Nema postova za prikaz