HALF IRONMAN

Andrej Vištica i Sonja Škevin prvaci Hrvatske u srednje dugom triatlonu

Na Prvenstvu Hrvatske u srednje dugom triatlonu, Andrej Vištica, , trenutno najbolji hrvatski triatlonac, osvojio je prvo mjesto te se nakon 2009., 2013., 2014. i 2015. vratio na hrvatski tron u tzv. half Ironman distanci. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Sonja Škevin.

 

Prvenstvo se drugu godinu zaredom održalo u Falkensteiner Punta Skala Resortu u Petrčanima pokraj Zadra u organizaciji Hrvatskog triatlonskog saveza i Triatlon kluba X iz Podstrane te je okupila 120 natjecatelja u muškoj konkurenciji, 26 natjecateljica u ženskoj konkurenciji te 18 u štafetnoj konkurenciji.

Andrej Vištica je utrku završio s ukupnim vremenom od 3 sata 59 minuta i 31 sekunde te je uz osvojeno prvo mjesto u muškoj konkurenciji postigao i novi rekord staze, drugo mjesto postigao je Matija Avirović s 7:27 minuta zaostatka dok je treće mjesto zauzeo Janez Klančnik s 10:01 minuta zaostatka za pobjednikom.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je ostvarila, kao i prošle godine, Sonja Škevin  s vremenom  4:31:33, druga je završila Željka Šaban Miličić s 7:54 minuta zaostatka dok je treća bila Simona Dolinar Majdič s 20:29 minuta zaostatka za pobjednicom.

U konkurenciji štafeta zlato je osvojila štaveta Triatlon kluba Zadar 1 s ukupnim vremenom 04:13:10.

Andrej Vištica ovom je utrkom, nakon prvenstva Afrike u Port Elizabethu i 9. mjesta, Korčulanskog triatlona i 3. mjesta  te Ironmana 70.3 u Dubaiju i Aix-en-Provance, odradio svoju petu službenu utrku ove godine i ostvario najbolji rezultat u 2017. uz potvrdu primata u hrvatskoj triatlonskoj zajednici.

Andrej Vištica PH 2017 (6) 

 

“Pobjeda na ovoj utrci veliko je zadovoljstvo i ponos obzirom da je riječ o prvenstvu Hrvatske. Sama trasa utrke nije toliko fizički zahtjevna ali je jučerašnjih 30-ak stupnjeva Celzijusa utjecalo na sve nas i svakako otežalo natjecanje, osobito u trkačkom dijelu. Također, dodatna je motivacija bilo i sudjelovanje ponajboljih hrvatskih triatlonaca poput Patrčevića, Koceića i Avirovića koji su kroz cijelu utrku bili blizu, u borbi za najviše pozicije no uspio sam se održati i na kraju ostvariti pobjedu. Veseli me i da sam postigao rekord staze što potvrđuje da je moja forma u usponu i da mogu očekivati još bolje rezultate prema kraju sezone.“ Izjavio je Andrej nakon utrke. 

Andrejevi planovi do kraja sezone uključuju ostvarivanje prve pobjede na Ironman utrci koju planira ostvariti na Ironman Wales natjecanju 10. Rujna 2017. U Tenbyu, Wales. Na istoj utrci Andrej je 2015. ostvario visoko 2. mjesto.  Uz navedenu utrku planira i nastupiti na Ironman 70.3 ustrkama u Pescari, Švedskoj, Edinburghu te na legendarnom Embrunmanu u Francuskoj gdje je 2015. osvojio prvo a 2016.drugo mjesto. Nakon premijernog nastupa na Ironman svjetskom prvenstvu, Kona, Havaji, SAD  2016. primarni cilj sezone je prikupiti što više bodova u Ironman ukupnom poretku kako bi se ostvarilo pravo na nastup na svjetskom Ironman prvenstvu 2018. godine koje će se također održati na Havajima.

Informacije o Andreju i njegovim uspjesima možete pratiti na Instagramu ili na web stranici https://andrejvistica.com/ ili „lajkati“ na Facebooku.

REZULTATI

Ironcrew

- Marketing -

Nema postova za prikaz