KONA SVE BLIŽE

Andrej Vištica odličan treći na Ironman prvenstvu Italije!

Emilia-Romagna, talijanska regija naslonjena na Jadransko more tek nešto južnije od Venecije do danas bila je primarno poznata po svojoj prirodi, umjetnosti i hrani. No od ove godine se u nekadašnjem starom ribarskom selu Cerviji danas poznatijem po turizmu, znanom i kao Grad soli, po prvi put održalo Prvenstvo Italije u Ironmanu.

 

Plivanje se održava u Jadranskom moru jednim krugom od 3,8 km s jednim izlaskom iz vode nešto nakon prolaska 2 km. Zatim se biciklira 183 km kroz park prirode slanih močvara, prirodno stanište ružičastih plamenaca, a priča završava maratonom između Cervie i Milano Maritime. Andrej Vištica, nakon odličnog nastupa u Walesu odabrao je ovu utrku kao posljednju trku distance dugog triatlona u sezoni.

Dan je započeo sunčano i lijepo vrijeme održalo se kroz cijelu utrku. Nakon značajno boljeg plivanja od Walesa, Andrej izlazi iz vode za 50 minuta i 6 sekundi kao dvanaesti, četiri i pol minute bolje nego u Walesu i nakon, duljeg nego inače, trčanja do prve tranizicije započinje vožnju bicikla na 4 minute i 55 sekundi za vodećim Nijemcem Andreasom Dreitzom.

Tempo se pojačava na maksimum i Andrej vozi svoj najbolji biciklistički segment ove godine i završava 183 km za 4 sata 29 minuta i 49 sekundi. No, i Dreitz je odradio sjajan bicikl i povećao prednost pred Andrejem na 15 minuta i 54 sekunde. Andrej izlazi iz tranzicije s dvanaestim vremenom i ulazi u svoju najjaču disciplinu – trčanje.

Autor -Tiziano_Ballabio

Redom skida protivnike i na prolazu iza 31,5 km probija se na treće mjesto. Sve je izgledalo kao ponavljanje Walesa s velikom šansom da će se ovaj put probiti do samog vrha. No Dreitz i Danac Jens Petersen-Bach, jedine preostale prepreke do tog cilja pojačavaju trčanje i ne dopuštaju Andreju približavanje.

Dreitz na kraju prvi ulazi u cilj sa rezultatom od 08:03:27, drugi je Petersen-Bach sa 08:12:57 dok je naš Andrej zauzeo treće mjesto i mjesto na postolju sa sjajnih 08:17:47.

“Prezadovoljan sam kako sam danas odradio ovu utrku. Plivao sam značajno bolje nego u Walesu dok sam na biciklu postigao snagu od 274 W što je najbolje ove godine. Za usporedbu maksimalna snaga do sada na Ironman utrkama bila mi je oko 260 W. Na trčanju, sam ipak osjetio posljedice teške utrke u Walesu i samo dva tjedna oporavka od nje. Noge su mi u početku bile jako teške, imao sam osjećaj kao da trčim kroz blato, ali sam svejedno držao zacrtani tempo. Držao sam ga do samog kraja ali su i Dreitz i Petersen-Bach bilo odlično spremni za današnju utrku. Posebno mi je drago bilo kad sam nakon prolaska ciljne ravnine dobio info da je najbolji dalmatinski triatlonac i moj veliki prijatelj te sportaš Marin Koceić osvojio trail utrku u Veloj Luci i posvetio pobjedu mom trećem mjestu u Italiji. Sve u svemu zadovoljan sam i utrkom i sezonom, nastavljam rad sa novim trenerom Suttonom i spremamo se za proljeće i prikupljanje preostalih bodova za kvalifikaciju za Havaje 2018. “ – izjavio je Andrej nakon utrke.

LRM_EXPORT_20170924_140707

Andrej s ova dva sjajna nastupa trenutno ima 2240 bodova u ukupnom poretku kvalifikacija za Svjetsko Ironman prvenstvo u listopadu 2018. na Havajima. Kvalifikacijski ciklus za sljedeće svjetsko prvenstvo je još u ranoj fazi pa je teško reći koliko će bodova biti potrebno za osiguravanje kvalifikacije ali za usporedbu prošle je godine to bilo na 2800 bodova u muškoj pro kategoriji. Nastavak kvalifikacija započinje u proljeće 2018.

Informacije o Andreju i njegovim uspjesima možete pratiti na Instagramu ili na web stranici https://andrejvistica.com/ ili „lajkati“ na Facebook –u.

Tekst/foto: IronCrew tim

Nema postova za prikaz