NIKUD BEZ KACIGE

Andreju Vištici dodijeljena nagrada \”Ivan Lukić\”

Nagrada „Ivan Lukić“, Triatlon kluba Swibir dodjeljuje se za Fair Play ili za posebno dostignuće u triatlonu i sportu te je posvećena Ivanu Lukiću – VELIKOM SPORTAŠU I PRIJATELJU. Ivan živi u našim srcima, a kako bi on i dalje živio kroz sport koji je živio i disao, svake godine Triatlon klub Swibir će dodjeliti simboličnu nagradu „Ivan Lukić“, u obliku biciklističke kacige.

Nagrada se dodjeljuje godišnje na utrci Krk3atlon koji se organizira u spomen Ivanu Lukiću. Ukoliko se utrka iz bilo kojeg razloga ne održi nagrada se dodjeljuje tijekom 12. mjeseca. Osobu za nagradu predlažu i biraju članovi Triatlon kluba Swibir.

Ove 2011. godine, na osnovi ideje i inicijative prošlogodišnjeg dobitnika nagrade „Ivan Lukić 2010“ pofesora Borka Prvana,  dobitnik nagrade odlučuje i proslijeđuje kacigu jednoj mladoj nadi koja tek ulazi u triatlonski svijet. I ovim putem se zahvaljujemo profesoru što je svojom nesebićnošću unaprijedio nagradu „Ivan Lukić“ i samim time pokazao da ju je zaista zaslužio.
Ove godine, kao i prošle godine, biciklističku kacigu, koja je simbolična nagrada, donirao je biciklistički dućan Keindl-sport koji je prepoznao vrijednost ove nagrade te promicanja sigurnosti biciklista u prometu. Između ostalog Keindl-sport je ove godine donirao 2 kacige jednu za dobitnika nagrade „Ivan Lukić“ a jednu za mladu triatlonsku nadu. Ovim putem se zahvaljujemo Keindl-sportu što je podržao godišnju nagradu „Ivan Lukić“ za 2011. godinu.
 
Jedan od zadataka nagrade „Ivan Lukić“ osim nagrađivanja zaslužnih pojedinaca je i promicanje sigurnosti biciklista u prometu jer je kaciga najvažniji dio biciklističke opreme te može spasiti život.

IVAN LUKIĆ
 
Ivan Lukić je 6. 7. 2008. izgubio život u prometnoj nesreći vraćajući se kući biciklom s treninga, nažalost bez kacige. Ivan Lukić bio je savjestan i marljiv a svojim je životom bio uzor mlađim sportašima. Osim što je radio u triatlonu bio je nogometni sudac, te odličan student kojeg je samo diploma dijelila od profesora Kineziologije. Bio je trener u TK SWIBIR i aktivni natjecatelj u triatlonu. Nesretni slučaj udaljio ga je od njegovih snova u sportu. Ivan je uvijek zračio pozitivnom energijom, te nam se svima uvukao pod kožu i ušao u naša srca i živote. Bio je osoba velikog srca, osoba od čelika, veliki optimist i entuzijast koji je svojim životom zasigurno zaslužio naziv pobjednika. IVANE ti se nalaziš u svakom našem zaveslaju, okretu pedala, koraku trčanja… ZAUVIJEK SI S NAMA….
Naravno, ovaj kratak tekst teško da može reći nešto više o Ivanu i njegovim kvalitetama, no oni koji su ga znali, znaju da bilo kakav tekst ne bi bio dovoljan…


 
Ove 2011. godine Triatlon klub Swibir je odlučio dodijeliti godišnju nagradu Ivan Lukić triatloncu Andreju Vištici članu Triatlon kluba Zagreb.

ANDREJ VIŠTICA
 
Andrej Vištica je sportaš, triatlonac, Ironman koji je u 2011. godini postigao na jednoj od najjačih i kultnih utrka Ironman distance u svijetu „Challenge Roth“ rezultat s kojim se priključio „Ironman triatloncima svemircima“. Sve to je napravio na svojoj prvoj utrci Ironman distance. Utrku od 3,8km plivanja, 180km bicikla i 42,195km trčanja je završio s vremenom 8h19min19sec i osvojio ukupno 6. mjesto, te sa tim rezultatom u tom trenutku je postavio najbolje Hrvatsko vrijeme u Ironman distanci. Taj rezultat ima još veću težinu i vrijednost kada se zna da Andrej ima tek 28 godina, da aktivno trenira triatlon tek 6 godina, te da zadnjih godina radi puno radno vrijeme. Pred njim je još sigurno 10-tak godina uspješnog bavljenja dugim triatlonom jer opće je poznato da u disciplini kojom se on bavi najbolji rezultati se postižu nakon dugotrajniih treninga i adaptacije na distancu oko 35 godine života. Nadamo se da će mu ovaj rezultat širom otvoriti vrata profesionalnom bavljenju dugim triatlonom. On je uhvatio svoj ”savršen val”. Andrej je osoba koja može biti uzor ne samo mladima već i svima nama jer od entuzijastičkog pogleda na sport pa do spartanskog života i treninga do bezuvjetnoj posvećenosti cilju nije pritom izgubio moralne osobine što ga zaista čini vrhunskim sportašem i najboljim promotorom triatlona, a posebice dugog triatlona. Andrej se na najbolji mogući način može povezati sa životom i radom našeg Ivana te je zbog toga i odlučeno da mu se dodjeli nagrada Ivan Lukić za 2011. godinu.
 

URUČENJE NAGRADE „IVAN LUKIĆ“ ZA 2011. GODINU

Nagradu „Ivan Lukić“ za 2011. godinu Andreju Vištici uručili su predstavnici Triatlon Kluba Swibir: triatlonka Željka Šaban i predsjednik kluba Marko Miličić.

 
ANDREJ VIŠTICA O NAGRADI „IVAN LUKIĆ“

„U prvom redu bih se zahvalio Triatlon klubu Swibir na dodjeljenoj nagradi. Ivan nam je nažalost pokazao koliko je tanka nit o kojoj nam visi život. Nadam se da će ova nagrada barem malo podići svijest o ranjivosti biciklista u prometu, jer je vrijednost svakog spašenog života neprocjenjiva. A kacigu za mladu triatlonsku nadu dodjelit ću Zari Baković

Više o Andreju možete pročitati na njegovom blogu www.andrejvistica.com
Triatlon klub Swibir želi Andreju da ostvari sve svoje sportske ciljeve, želje i snove a Zari Baković da uživa u svakom trenutku baveći se ovim prekrasnim sportom.

Triatlon klub Swibir svima želi sretnu i uspješnu Novu 2012. godinu!

Autor: Marko Miličić TK Swibir

Nema postova za prikaz