VELIKI DOBITAK ZA TRIATLON

Armstrong se vratio u velikom stilu!

Nakon objave kako će se ove godine natjecati na nekoliko Ironman utrka i nakon što je njegova zaklada Livestrong potpisala ugovor o suradnji s WTC-om tj. Ironmanom, Lance Armstrong se danas pojavio na startu svoje prve Ironman utrke u nizu – Ironman 70.3 Panama.

Bila je ovo utrka u formatu 70.3 (70 milja) tj. half-ironman – 1.9 km plivanja, 90 km biciklizma i 21.1 km trčanja.

Lance Armstrong ne samo da se pojavio na startu utrke, već je nakon biciklističkog dijela, u kojem je vodio najveću borbu s Chrisom Lietom, vrlo brzo preuzeo vodstvo i držao ga do pred sam kraj utrke. Lieto je malo po malo gubio mjesta, a na drugo mjesto iza Armstronga probio se Bevan Docherty, nositelj brončane medalje iz Pekinga i srebrne iz Atene. Zanimljivo je da Docherty nikad nije izgubio utrku na ovoj distanci.

Samo nekoliko kilometara prije kraja Docherty je očito odlučio sustići Armstronga i u svakoj milji počeo “skidati” približno 15 sekundi. 5-6 kilometara prije kraja utrke Docherty je “ubacio u petu”.

Razmak koji je Armstrong imao topio se sve brže kako su se približavali cilju. Tada Novozelanđanin Bevan Docherty očekivano preuzima vodstvo i završava utrku za 3:50:13, a Lance Armstrong završava drugi s vremenom 3:50:55.Treći je ciljem prošao Amerikanac Richie Cunningh.

Nakon utrke Bevan Docherty je izjavio: “Stvarno nisam znao hoću li uspjeti pobijediti. Ovo je moj prvi polu-ironman u 12 godina i nisam znao kako odrediti prikladni tempo. Četiri kilometra prije kraja nešto me ponijelo i uspio sam sustići Lancea.

 

Povratak Armstronga triatlonu jedan je od najvećih triatlonskih događaja ove godine koji će, sigurni smo, rapidno povećati popularnost ovog sporta!

 

 

Autor: 3sporta / foto: Ironman Panama

- Marketing -

Nema postova za prikaz