XCO KUP, PRILOČKI MARATON, GIRO...

Biciklisti BK Mura Avantura posvuda

Mura Avantura proteklog vikenda aktivna na svim poljima i u različitim ulogama: Kup RH – XCO Podbadanj- Crikvenica, 3.Priločki maraton, Giro d\’Italia -14.etapa

Biciklisti Mure Avanture proteklog vikenda su se razišli na različite strane Hrvatske, ali i Europe,  kako bi branili boje kluba iz Svetog Martina na Muri, ali i bodrili najbolje hrvatske bicikliste na najpoznatijoj svjetskoj utrci koja upravo traje – Giro d’Italia.

Brdski tim, ovog puta predvođen  najmlađima, u nedjelju 22.svibnja sudjelovao je u utrci MTB Kupa Hrvatske u Crikvenici. Utrka pod nazivom 10. XCO kup Podbadanj 2011. okupila je najbolje brdske bicikliste u Hrvatskoj, koji su se unatoč vrućem i sparnom vremenu natjecali po tamošnjoj odlično pripremljenoj XCO stazi. Od članova Mure Avanture najbliže medalji bio je Timotej Kocen, koji je zbog problema s lancem, utrku završio na 4. mjestu. U istoj konkurenciji dječaka do 13 godina Ante Žibek nije uspio završiti natjecanje. U kategoriji dječaka do 15 godina nastupili su Jan Rebernik i Marcel Rob, te završili utrku na 10., odnosno 14. mjestu. Ovim najmlađim biciklistima bila je to prva službena utrka Kupa Hrvatske, te su u svom premijernom nastupu pokazali veliku hrabrost, volju i talent. Putovanje do Crikvenice i umor, te uzbuđenje prije nastupa uzeli su svoj danak, ali nakon odvožene utrke klinci su bili zadovoljni i sretni, te sami zaključili da jedino uz trening i redovitu vježbu mogu dostići najbolje. Svakako će im ova iskustva pomoći u daljnjem razvoju biciklističke karijere, a za prikupljanje novih iskustava imat će prilike već idučeg vikenda u Pakracu. Od predstavnika Mure Avanture u Crikvenici bio je još i Boris Novak Belović, koji je utrku završio na 25 mjestu kategorije Veterani B.


Ostatak brdskog tima, točnije oni izdržljiviji sudjelovali su na 3. Priločkom maratonu. Riječ je o rekreativnom brdsko-biciklističkom maratonu sa startom i ciljem u Prelogu, gdje biciklisti trebaju u što kračem vremenskom roku proći tri točke: vrh Kalnika, vrh Ivanščice i najviši međimurski vrh Mohokos. Prolazeći idealnom rutom biciklisti su prevalili otprilike 180 kilometara. U konkurenciji od ukupno 49 prijavljenih biciklista bila su i četvorica članova Mure Avanture. Odličnom vožnjom na 2. mjestu završio je Hrvoje Džanko zaostavši za pobjednikom triatloncem Robertom Setnikom svega devet minuta. Treći je bio također član Mure Avanture Nikola Prprović. Odlične nastupe ostvarili su i Mihael Tomšić s desetim vremenom i Vilim Mezga s osvojenim 14 mjestom. Bio je to odlično organiziran maraton prijateljskog kluba iz Preloga.

Članovi cestovnog  tima Mure Avanture također su bili aktivni, ali ovaj puta u ulozi gledatelja. Naime, u subotu 21.svibnja uživo su prisustvovali svijetski poznatoj utrci Giro d’Italia,  i to 14. etapi  uspona na vrh Monte Zoncolan. Ova etapa vožena u dužini od 210 km vrlo je intersantna jer se radi upravo o usponu, te se gledateljima nudi pregled atraktivnog dijela staze kuda prolaze biciklisti. Zbog preglednosti ovu etapu uspona na Zoncolan redovito posječuje stotinjak tisuča ljudi. Spomenimo i da su Miholjević i Kišerlovski, dvojica Hrvata koji sudjeluju na ovogodišnjem Giro, ovu 14. Etapu završili su na solidnom 28. i 49. mjestu. Biciklisti Mure Avanture iz Italije su se vratili puni dojmova i emocija, kao i bezbroj fotografija, te već najavljuju povratak na Giro i iduće godine ako ne kao vozaći sigurno kao gledatelji.

Autor: BK Mura Avantura

- Marketing -

Nema postova za prikaz